75χρονος αυτοπυροβολήθηκε έξω από παιδικό σταθμό στο κέντρο της Καλαμάτας

75χρονος αυτοπυροβολήθηκε έξω από παιδικό σταθμό στο κέντρο της Καλαμάτας

 Από τύχη, ίσως, χθες το πρωί, τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας, στο κέντρο της πόλης, δεν έζησαν τη φριχτότερη εμπειρία της ζωής τους και αυτό γιατί – ευτυχώς μέσα στην τραγικότητα της στιγμής – την ώρα που ο 75χρονος επέλεξε δώσει τέλος στη ζωή του, αυτά βρίσκονταν μέσα στο κτήριο, προετοιμάζοντας την καλοκαιρινή τους γιορτή.
 
Η κοινωνία της Καλαμάτας, από χθες το πρωί ,είναι συγκλονισμένη από την αυτοκτονία του ηλικιωμένου άνδρα, στην οδό Ασκληπιού. Στις 10:25 το πρωί, περίοικοι άκουσαν έναν κρότο από πυροβολισμό ενώ ακολούθησε ένας δεύτερος  ένα- δυο λεπτά αργότερα. Νηπιαγωγός από τον παιδικό σταθμό βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό  της απ’ όπου ακούσθηκαν οι κρότοι. Σοκαρισμένη στο πλάι του αυτοκίνητου της, αντίκρισε τον 75χρονο άνδρα να κείτεται νεκρός, μέσα σε μία «λίμνη» αίματος, έχοντας δίπλα του μια κυνηγετική καραμπίνα. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και ειδικό κλιμάκιο από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, όπου περισυνέλεξε στοιχεία για την προανάκριση.
 
 Δεν είχε όπλο μαζί του όταν βγήκε από το σπίτι του
 
 Σύμφωνα με γείτονες, ο 75χρονος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα και ήταν ανήσυχος, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να φανταστεί ότι θα έκανε το απονενοημένο βήμα. Παράλληλα , όσοι τον συνάντησαν, ελάχιστα λεπτά πριν από το τραγικό συμβάν, σημείωναν κατηγορηματικά, πως όταν βγήκε από τη πολυκατοικία που έμενε, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του, δεν κρατούσε όπλο. Πιθανολογείται, ότι είχε κρύψει την κυνηγετική καραμπίνα κοντά στο σημείο στο οποίο αυτοπυροβολήθηκε. Το σημείο που ο 75χρονος επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού & Βας. Σοφίας, είναι από τα πλέον πολυσύχναστα τις πρωινές ώρες στη πόλη, καθώς αρκετοί το χρησιμοποιούν ως «πάρκινγκ». Παράλληλα, εκεί βρίσκεται ο 1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός καθώς και δυο «Φροντιστήρια» . Την ώρα του τραγικού συμβάντος, τα παιδιά του Παιδικού, για καλή τους τύχη, βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, όπου έκαναν πρόβα για την καλοκαιρινή τους γιορτή , και έτσι δεν αντίκρισαν το τραγικό γεγονός ούτε κινδύνεψαν. Να σημειωθεί, ότι «σκάγια» από το κυνηγετικό όπλο του 75χρονου αυτόχειρα, «καρφώθηκαν» σε Ι.Χ . όχημα, νηπιαγωγού του Παιδικού Σταθμού, που βρισκόταν παρκαρισμένο δίπλα στο σημείο.
 
Του Κώστα Γαζούλη