Γιορτή Σύκου: Πολλές υποσχέσεις, ελάχιστα έργα για την ενίσχυση του προϊόντος

Γιορτή Σύκου: Πολλές υποσχέσεις, ελάχιστα έργα για την ενίσχυση του προϊόντος

Προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε στον Πολύλοφο η 16η Γιορτή Σύκου, που αναδεικνύει ένα εύγευστο προϊόν της Μεσσηνίας, το οποίο έχει τη δυνατότητα διατήρησης και αποτελεί τρόφιμο μεγάλης διατροφικής αξίας, με ιδιαίτερα ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες.
Στη Γιορτή Σύκου παρευρέθη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, κατόπιν πρόσκλησης, ενώ σε σύντομη παρέμβασή του απηύθυνε δημόσιο έπαινο στον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου, Θανάση Αναστασόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζοντας τη σημασία του παράγοντα «άνθρωπος» για την ανάδειξη μιας περιοχής.
Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους χορηγούς, με πρώτη τη “Συκική” και εξέφρασε τη λύπη του, διότι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, δεκαετίες τώρα, αναλίσκονται σε λόγια και ευχολόγια και δεν έχουν πράξει κάτι σημαντικό για την ενίσχυση του πολύτιμου προϊόντος, που λέγεται σύκο.
Εκτός από το δήμαρχο Καλαμάτας στη γιορτή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μεσσήνης Στάθης Ανστασόπουλος και, φυσικά, ο πρόεδρος της “Συκικής” Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
Α.Π.