Διαψεύδει την επιλεκτική υδροδότηση στην Καρδαμύλη ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης

Διαψεύδει την επιλεκτική υδροδότηση στην Καρδαμύλη ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης

Παραδέχεται μερικό πρόβλημα στα σπίτια κοντά στη δεξαμενή
 
 
Κατηγορηματικός ότι δεν έχει γίνει επιλεκτική υδροδότηση τουριστικών καταλυμάτων έναντι κατοικιών στην Καρδαμύλη είναι ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιάννης Μαραμπέας, ερωτώμενος χθες από το «Θ».
Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι της Καρδαμύλης διαμαρτυρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν είχαν νερό στα σπίτια σχεδόν επί 12 ώρες κάθε ημέρα το μήνα Αύγουστο, καθώς είχε δοθεί προτεραιότητα στις τουριστικές μονάδες.
 
Απάντηση δημάρχου
Ο κ. Μαραμπέας σημείωσε ότι κάποιο πρόβλημα με το νερό υπήρξε σε ορισμένα σπίτια που βρίσκονται στο ύψος της δεξαμενής, αλλά αρνήθηκε ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα σε άλλα σπίτια της Καρδαμύλης.
Τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να γίνει «επιλεκτική» υδροδότηση και κάτι τέτοιο είναι αναληθές. «Στην Καρδαμύλη υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, υπήρξαν κάποια προβλήματα με ορισμένες κατοικίες που είναι στο ύψος της δεξαμενής. Όλοι οι άλλοι παίρνουν νερό κανονικά. Αλλά και σε αυτούς που είχαν κάποια προβλήματα, πήγαμε με την υδροφόρα και γεμίσαμε τα βυτία που έχουν στα σπίτια τους. Μόνο οι κατοικίες που είναι στο ύψος της δεξαμενής είχαν κάποιο πρόβλημα, γιατί πρέπει να είναι γεμάτη για να μπορούν να πάρουν νερό. Η Καρδαμύλη παίρνει νερό από το Βυρό, δεν παίρνει από γεώτρηση και έχει μειωθεί το νερό της πηγής, γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα. Πάντα στην αιχμή του καλοκαιριού παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα στις κατοικίες που είναι στο ύψος της δεξαμενής», παρατήρησε ο κ. Μαραμπέας.
Τέλος, σημείωσε ότι έχουν αρχίσει να μειώνονται οι επισκέπτες στην περιοχή  και η κατάσταση βελτιώνεται.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη