«Κράμερ εναντίον Κράμερ» ο Π. Νίκας για τις υποδομές

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» ο Π. Νίκας για τις υποδομές

Από λάθος… καμπαναριό χτύπησε την καμπάνα ο Παν. Νίκας
 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει ένα (από τα πολλά) προσόν. Να διαπιστώνει τα προβλήματα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, από καιρού εις καιρόν. Έχει, όμως, κι ένα μειονέκτημα. Από το 1994 που είναι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης (είτε ως αντινομάρχης Υποδομών είτε ως δήμαρχος Καλαμάτας) να μην έχει κάνει και πολλά πράγματα για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας και του νομού. Θα πρέπει να πρόλαβε δύο (2) Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και πολλά περιφερειακά προγράμματα, αλλά τα έργα που είναι κάτω από το τσιμέντο και τις… αναπλάσεις και δίνουν δύσκολα ψήφους, του προκαλούν κάποια αλλεργία!
Χθες, με αφορμή την επίσκεψη στο Δημαρχείο του πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, συμπατριώτη μας Δημήτρη Καλογερόπουλου, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι αναμφισβήτητα η Καλαμάτα και η Μεσσηνία έχουν μπει σε τροχιά γρήγορης ανάπτυξης, με ναυαρχίδα τον τουρισμό, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτή η ιστορία να γίνει “μπούμερανγκ”, αν δε συνοδεύεται από τις απαραίτητες υποδομές!
«Αν δε γίνουν έργα υποδομών, υπάρχει κίνδυνος η Καλαμάτα και η Μεσσηνία να δυσφημιστούν» τόνισε χαρακτηριστικά στις χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας. Μάλιστα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι το εσωτερικό οδικό δίκτυο του νομού, το οποίο χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα δίκτυο που θα ενώσει τη Μεσσηνία με ασφάλεια και ταχύτητα. Φυσικά, δεν αναφέρθηκε στο γιατί δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια τα απαραίτητα έργα.
Σημειώνεται ότι η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα για το νομό. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ότι ο ιδιωτικός τομέας δείχνει να ανταποκρίνεται στο έλλειμμα επενδύσεων που υπάρχει στο νομό, τότε αντιλαμβάνεται ότι το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών δημοσίου χαρακτήρα αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για τη Μεσσηνία».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη