Ο μητροπολίτης τους πείραξε… τους χορούς στις παρελάσεις τους ξέχασαν;

Ο μητροπολίτης τους πείραξε… τους χορούς στις παρελάσεις τους ξέχασαν;

Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την Εκκλησία, πιστεύει ή όχι στο θεό, στον οποιοδήποτε θεό, θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει ότι αν κάποιος όφειλε να απαντήσει στις αιτιάσεις του προέδρου της Βουλής, επιστημονικά τεκμηριωμένα και εκπροσωπώντας και την Εκκλησία της Ελλάδος, δεν ήταν άλλος καταλληλότερος από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. 
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει πολλάκις και στην πράξη αποδείξει ότι δεν αποτελεί «ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας, όπως τον κατηγόρησαν, αλλά συνηθίζει να εκφέρει ήπιο λόγο, ακόμα και για δύσκολα «ζητήματα», ενώ ας μην ξεχνάμε ότι «πρωταγωνίστησε» και στο διάλογο με την Καθολική Εκκλησία… 
Θεωρώ, λοιπόν, εντελώς «άστοχη» την επίθεση που δέχθηκε επίσημα και ανεπίσημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Φυσικά και μπορεί οποιοσδήποτε να διαφωνεί, αλλά ας μπει στην ουσία να κάνει διάλογο, όχι πετώντας κομματικά «τσιτάτα». Μου προκαλεί, δε, μεγάλη εντύπωση πως όλα αυτά τα κυβερνητικά στελέχη βγήκαν στα «κάγκελα» κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας ενώ δε τους «θύμιζαν» τίποτα οι χοροί που στήθηκαν μετά τις παρελάσεις… που καθιέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της δικής τους κυβέρνησης, της «πρώτης φοράς αριστερά». 
Κ. Γαζ.