Σε προπονητικούς ρυθμούς και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού


Σε προπονητικούς ρυθμούς μπήκε χθες το βράδυ η γυναικεία ομάδα βολεϊ του Μεσσηνιακού, που θα εκπροσωπήσει για μια ακόμα χρονιά το νομό μας στην Α2 Εθνική κατηγορία, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Η «πρώτη» έγινε στο γήπεδο του ΜΓΣ μέσα σε ευδιάθετο κλίμα, αλλά και με τη δέουσα σοβαρότητα, που εγγυάται άλλωστε η παρουσία της Γωγώς Σουρή, η οποία συνεχίζει για 6η χρονιά σε ρόλο παίκτριας-προπονήτριας. Στο τέλος της εβδομάδας οι προπονήσεις θα μεταφερθούν στο Κλειστό της Παραλίας και θα μπει στο πρόγραμμα και μπάλα, ενώ την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν «διπλές» και προσθήκη γυμναστηρίου.
Το ρόστερ των «πρασίνων» έχει κάποιες διαφοροποιήσεις φέτος, με σημαντικότερη απώλεια την λίμπερο Ιφιγένεια Σαμπάτη, που θα συνεχίσει λόγω σπουδών στον ΓΑΣ Μεσσαράς. Στο δυναμικό των «πρασίνων» υπάρχει ως ερωτηματικό η Κωνσταντίνα Τζούλου, η οποία έχει ζητήσει να αποχωρήσει και δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση, ενώ γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση.
Η Γωγώ Σουρή έχει για την ώρα στη διάθεσή της τις εξής παίκτριες: Αφροδίτη Βέλμαχου, Νίκη Βυθούλκα, Ιουλία Ζερδεβά, Αθηνά Ζερίτη, Μαριλένα Καραγιάννη, Χρύσα Καράμπελα, Μιράντα Κουτσουροπούλου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη, Κωνσταντίνα Πασσιά, Ιωάννα Πατρινέλη, Δήμητρα Παυλέα, Βασιλίνα Πετροπούλου, Νατάσα Ραμούνδου, Σπυριδούλα Σκλήρη, , Κατερίνα Φωτεινάκη, Μαρία Χάσκου και τις μικρές Κωνσταντίνα Μαλαπάνη, Βαρβάρα Μπένου και Στέλλα Μπιρμπίλη.
Ξεχωριστή «ενίσχυση», αλλά σε διοικητικό επίπεδο αποτελεί η παρουσία του νέου έφορου του τμήματος Χρήστου Δροσινού, μετριάζοντας τα βάρη από τις «πλάτες» του Χρήστου Ζερίτη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με επιπλέον διοικητικά καθήκοντα στον ιστορικό σύλλογο, ενώ πολύτιμη θα είναι και φέτος η βοήθεια και εμψύχωση που προσφέρει ο φροντιστής Νίκος Ζεργιώτης.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ λίγο πριν την πρώτη προπόνηση ο έφορος Χρήστος Δροσινός αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, υγεία και ό,τι καλύτερο», τόνισε: «Είμαστε στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών, στον 1ο Όμιλο και στόχος είναι για τον Μεσσηνιακό να βρίσκεται πάντα ψηλά. Ακόμα είναι όμως νωρίς για να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Από πλευράς διοίκησης θα γίνει ό,τι καλύτερο για να μπορέσει η γυναικεία ομάδα να προχωρήσει. Και τα κορίτσια μαζί με την προπονήτριά τους θα δώσουν στον αγωνιστικό χώρο ό,τι καλύτερο υπάρχει και για τις ίδιες, αλλά και για την ομάδα. Μαζί με το Χρήστο Ζερίτη έχουμε κάνει μια καλή οργάνωση. Πιστεύω τα αποτελέσματα ότι θα είναι θετικά».
Από την πλευρά της η Γωγώ Σουρή πρόσθεσε: «Θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και πρέπει να γίνει αυτή η συναρμογή νέων και παλιών. Τώρα έχει γίνει άλλη μια κατηγορία, η Pre League, και έχουν φύγει κάποιες δυνατές ομάδες, έχουν μείνει κάποιες άλλες και κάποιες πιο αδύναμες. Στόχος είναι η παραμονή αρχικά και θα δούμε πώς θα δέσει αυτό το σύμπλεγμα γιατί είναι μια αλλαγή, μια νέα αρχή για τον Μεσσηνιακό. Από εκεί και πέρα η ομάδα θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ματς με ματς θα δούμε»…
Χ.Ε.