Αλέξης Κορογώνας: «Το μεσσηνιακό μπάσκετ αξίζει να πάει ψηλότερα»


Για τη μεγάλη επιστροφή της Καλαμάτας ’80 στις επαγγελματικές κατηγορίες, τους στόχους της νέας σεζόν, τις δυνατότητες του συλλόγου και το μπάσκετ της Μεσσηνίας, που αξίζει να πάει ψηλότερα, μίλησε στο «Θάρρος» ο προπονητής της, Αλέξης Κορογώνας.
 
-Η Καλαμάτα ’80, η ιστορική ομάδα της πόλης, επιστρέφει φέτος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ποια είναι τα συναισθήματα και ποιοι οι στόχοι της νέας σεζόν;
Κατ’ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που κατακτήσαμε τον τίτλο και επιστρέφουμε στη Γ΄ Εθνική. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας, Δημήτρης Αβδάλας, με εμπιστεύονται και μου δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκομαι στον πάγκο της πιο ιστορικής και επιτυχημένης ομάδας της πόλης μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μια χρονιά που θα μας βρει για πέμπτη φορά στη Γ΄ Εθνική την τελευταία δεκαετία. Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή και την εδραίωση στην κατηγορία.
 
-Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν βασίζονται πάντα στις ακαδημίες τους. Σε αυτόν τον τομέα πώς τα πάει η ομάδα;
Η ακαδημία του συλλόγου μας εξελίσσεται συνεχώς, αποτελεί πρότυπο και είναι πρωτοπόρα στην περιοχή μας εδώ και 30 χρόνια. Λειτουργεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους και στελεχώνεται από προπονητές πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Αυτό φαίνεται και από τις αναρίθμητες επιτυχίες των τμημάτων υποδομής όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι από το σύλλογό μας προέρχονται αθλητές όπως οι Ν. Χατζής, Ν. Παπανικολόπουλος, Δ. Γιαννακόπουλος, Α. Κατσαρέας, Γ. Γραμματικός, Α. Περρωτής, Γ. Πολιτόπουλος, .Ν. Παπουτσής και πολλοί άλλοι που στελέχωσαν και στελεχώνουν ομάδες στο ανώτατο σωματειακό και εθνικό επίπεδο. Έτσι και φέτος το 80% των παικτών της ανδρικής ομάδας προέρχεται από την παραγωγική διαδικασία του συλλόγου.
 
-Έγιναν μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι; Από τον περσινό επιτυχημένο κορμό πόσοι παίκτες έμειναν;
Από την περσινή ομάδα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού που μας οδήγησε στον τίτλο. Είχαμε και αποχωρήσεις παικτών με πρωταγωνιστικό ρόλο, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν σημαντικά τη φετινή χρονιά. Βέβαια, έγιναν κινήσεις ώστε να αναπληρώσουμε τις απώλειες και να ενισχυθούμε ταυτόχρονα, και πιστεύω ότι σε κάποιον βαθμό τα καταφέραμε.
 
-Η Καλαμάτα ’80 και γενικότερα οι ομάδες του μεσσηνιακού μπάσκετ έχουν τη στήριξη των τοπικών φορέων; Κυρίως από άποψη υποδομών.
Φυσικά και υπάρχει στήριξη από τους τοπικούς φορείς, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και πιο πολύπλευρη, προς όλες τις ομάδες. Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μπορεί να συντηρούνται, αλλά είναι γηρασμένες και τολμώ να πω ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ομάδων του Δήμου και να μπορέσει να αναπτυχθεί το μεσσηνιακό μπάσκετ στο βαθμό που του αξίζει και όλοι θέλουμε.
 
 
-Πιστεύετε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη φετινή προσπάθεια;
Ναι, είμαι σίγουρος. Όπως και στο άμεσο παρελθόν, έτσι και φέτος ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθειά μας στη Γ’ Εθνική. Ήδη νιώθουμε την αγάπη του και τους περιμένουμε  όλους να γεμίσουν το γήπεδο της Τέντας.
 
 
 Συνέντευξη στον Ηλία Γεωργουλάκο