Εκπνέει το «τελεσίγραφο» Τατούλη στους συμβούλους του…

Εκπνέει το «τελεσίγραφο» Τατούλη στους συμβούλους του…

Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» να απαντήσουν στο «τελεσίγραφο» Τατούλη, αν προτίθενται να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επιλογές, τις αποφάσεις και την πολιτική του και να είναι υποψήφιοι το 2019 μαζί του στις περιφερειακές εκλογές.
Ουσιαστικά, με όσα έχουν προηγηθεί, τη διάσταση απόψεων και θέσεων Τατούλη και Ν.Δ., το μέγα ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ευθεία αντιπαράθεση του περιφερειάρχη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους βουλευτές ολόκληρης της Πελοποννήσου της Ν.Δ. και, κατ’ επέκταση, με την ίδια τη Ν.Δ. και την ηγεσία της, αλλά και την επικρατούσα κατάσταση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» που είναι μέλη, στηρίζουν και ψηφίζουν Ν.Δ. έχουν να απαντήσουν στο δίλημμα: «Τατούλης ή Ν.Δ.;»!
Μάλιστα, το «τελεσίγραφο» Τατούλη στους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό του δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και «χαλαρότητας» σχετικά με τη Ν.Δ. Σε αυτό επισημαίνεται πως σε συνέχεια όσων έχουν ήδη συζητήσει… «προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να αναπτύξει ακόμα περισσότερη δυναμική (σ.σ. η περιφερειακή παράταξη κι ο Συνδυασμός “Νέα Πελοπόννησος”), σας καλώ να καταθέσετε την ξεκάθαρη θέση των προθέσεών σας μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαμορφωθεί η στρατηγική της παράταξης για το μέλλον»!
Το βάρος της ευθύνης της απόφασης καθενός εκ των περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» πέφτει αποκλειστικά στους ίδιους. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, μόνο απλή και εύκολη υπόθεση δεν είναι για αυτούς που φέρουν την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ. Οι λεγόμενοι «Πασοκογενείς» ή υμνητές του Γ.Α.Π. και οι λοιποί, από ΑΝ.ΕΛ. και άλλους χώρους, προφανώς και δεν έχουν ενδοιασμούς και αναστολές για εκ νέου στήριξη του κ. Τατούλη και εν λευκώ «εξουσιοδότησή» του για την πολιτική που ακολουθούν ο ίδιος και η Περιφερειακή Αρχή, αφού όλοι ή σχεδόν όλοι αποτελούν επιλογές του και είναι διορισμένοι σε αξιώματα, φορείς και νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας, ασκώντας εξουσία, επ’ αμοιβή ή χωρίς.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες που φέρουν την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ. πρέπει ν’ αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θ’ αφήσουν. Θα γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο, το κόμμα της Ν.Δ. και την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα συνταχθούν με τους πολιτικούς και το κόμμα που τους ανέδειξαν σε κομματικές και αυτοδιοικητικές θέσεις; Πώς είναι δυνατόν υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, για παράδειγμα, να αγνοούν το κόμμα και να υποτάσσονται στις άγνωστες βουλές άλλων; Πώς είναι δυνατόν διατελέσαντες πρόεδροι ΝΟΔΕ να αγνοούν το κόμμα που τους ανέδειξε; Πώς είναι δυνατόν να αγνοούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Το… «τελεσίγραφο» Τατούλη εκπνέει και όλοι θα κριθούν από τους πολίτες – μεταξύ των οποίων και τα στελέχη, μέλη και ψηφοφόροι της Ν.Δ. – της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας σε ό,τι αφορά τους εκλεγμένους στην Π.Ε. Μεσσηνίας.
Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να «παίζει» και με τους μεν και με τους δε, ούτε να είναι «όφα» (όπου φυσάει ο άνεμος) για ιδιοτελείς, προσωπικές σκοπιμότητες και, ως προς αυτό, το «τελεσίγραφο» Τατούλη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και μετά «έκαστος εφ’ ω ετάχθη»!