Η Καλαμάτα αποχαιρέτησε τον Σπύρο Σαρδέλη

Η Καλαμάτα αποχαιρέτησε τον Σπύρο Σαρδέλη

Μεσίστια η σημαία στο «βουβό» χθες Δημαρχείο  
Μέρα θλίψης και συγκίνησης ήταν η χθεσινή και για το Δήμο Καλαμάτας, αφού όσοι βρέθηκαν στο Δημαρχείο έβλεπαν σκυθρωπά τα πρόσωπα των υπαλλήλων, ενώ η σημαία του κτηρίου κυμάτιζε μεσίστια. Αιτία αυτής της «βουβής» θλίψης ήταν ο πρόωρος θάνατος του Σπύρου Σαρδέλη, ενός πολύ αγαπητού και ευσυνείδητου υπαλλήλου.
Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όπου αποφασίστηκε τα έξοδα της κηδείας να καλυφθούν από το Δήμο. Επίσης, στην κηδεία να παρευρεθεί η Φιλαρμονική της πόλης, ενώ φωτογραφία του 52χρονου υπαλλήλου να τοποθετηθεί στο Δημαρχείο.
Πριν, πάντως, από την κατεπείγουσα συνεδρίαση έγιναν δηλώσεις που αφορούσαν στον εκλιπόντα.
 
Παναγιώτης Νίκας
Ο δήμαρχος Καλαμάτας παρατήρησε ότι για το Δήμο Καλαμάτας οι ώρες αυτές είναι δύσκολες, αφού «έφυγε από κοντά μας ο επί 10 χρόνια ταμίας του και πρόεδρος των Εργαζομένων των ΟΤΑ Μεσσηνίας, Σπύρος Σαρδέλης».
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα αυτόν το θάνατο, ενώ μιλώντας για τον 52χρονο, είπε ότι ήταν «ένας άνθρωπος που προσέφερε άριστες υπηρεσίες παντού. Ως ταμίας του Δήμου Καλαμάτας διαχειρίστηκε ίσως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ στους δεκάδες ελέγχους που είχαν γίνει δεν υπήρξε ποτέ καμία ατέλεια».
Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι ήταν ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύονταν όλοι στο Δημαρχείο και προσέφερε στην κοινωνία, ενώ εντύπωση του προκαλούσε το κύρος που είχε καταφέρει να κερδίσει από τους συναδέλφους του.
Μιλώντας για το κομμάτι του συνδικαλισμού, είπε ότι ήταν ένας συνδικαλιστής με αγωνιστικότητα και επιμονή, πάντα όμως στο πλαίσιο του νόμου και χωρίς ακρότητες.
Κλείνοντας δήλωσε ότι ο Σπύρος Σαρδέλης «αφήνει πίσω του παρακαταθήκες. Ήταν ένα καλό παράδειγμα κοινωνού και πολίτη».
 
Μανώλης Μάκαρης
Σχετικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, ανέφερε σε δήλωσή του: «Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο ευσυνείδητος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας και αγωνιστής πρόεδρος των εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού Μεσσηνίας, Σπύρος Σαρδέλης. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω, όταν αγωνιζόταν με σθένος για την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνόμων.
Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Το παράδειγμά του πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για όσους υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
 
Θεόδωρος Μπρεδήμας
Συντετριμμένος δήλωσε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας για το θάνατο «του φίλου, συνεργάτη, καθώς και προέδρου Σαρδέλη, που έφυγε ξαφνικά». Όπως είπε, θα θυμάται πάντα το μειλίχιο χαρακτήρα του, την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τους συνδικαλιστές και γενικότερα το Δήμο της πόλης.
 
Δημήτρης Φαββατάς
Εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ο Δημήτρης Φαββατάς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Μιλώντας για αυτόν, είπε ότι αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του για τους εργαζομένους.
 
Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας, Σπύρου Σαρδέλη, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να παρευρεθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία, όπως και να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στο Σωματείο και την οικογένειά του.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση