Νέο κρούσμα απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Καλαμάτα

Νέο κρούσμα απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Καλαμάτα

Συνεχίζουν με απτόητο ρυθμό οι επιτήδειοι να προσπαθούν να εξαπατήσουν κυρίως μεγάλης ηλικίας άτομα, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.
Άλλο ένα περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, όμως ευτυχώς η γυναίκα αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι κάτι δεν πάει καλά.
 
Τους πήρε «χαμπάρι»
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, τη γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο, πλησίασε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι. Προσποιήθηκαν ότι γνώριζαν τον γιό της και όπως φάνηκε ήξεραν αρκετές λεπτομέρειες που αφορούσαν την οικογένειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας συστήθηκε ως λογιστής του γιού της.
Προσφέρθηκαν να την πάνε σπίτι της και η γυναίκα επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο. Στην πορεία, όμως, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και φοβούμενη μην πέσει θύμα απάτης, ζήτησε από το ζευγάρι να σταματήσει το αυτοκίνητο και να κατέβει.
Ευτυχώς για την ίδια, το ζευγάρι δεν αρνήθηκε και την άφησε να φύγει. Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
 
Τους αναζητούν
Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλες περιπτώσεις έχουν προσπαθήσει επιτήδειοι να «ψαρέψουν» θύματα στη Μεσσηνία, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους περιγραφή του ζευγαριού, το οποίο και αναζητούν.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί συμβουλεύουν να ενημερώνονται οι ηλικιωμένοι από τους στενούς συγγενείς, να μην πείθονται από αγνώστους και να μην τους ακολουθούν, καθώς και να επικοινωνούν με την Αστυνομία για κάθε τι που τους φαίνεται ύποπτο.

Της Βίκυς Βετουλάκη