Ξεκινά την Τετάρτη η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών

Ξεκινά την Τετάρτη η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών

Το πλήρες χρονοδιάγραμμα μετακόμισης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών από το μισθωμένο κτήριο που βρίσκεται τώρα στη μαρίνα Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη.
Η μετακόμιση θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 9 Οκτωβρίου. Όπως είπε η κα Αλειφέρη, επειδή η υπηρεσία έχει άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μικρότερη διακοπή λειτουργίας ορισμένων διαδικασιών, όπως είναι το on line σύστημα του υπουργείου. Αντίθετα κάποιες άλλες δε θα διακοπούν καθόλου, όπως οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης, αν και η κα Αλειφέρη παρακάλεσε όσους δεν επείγονται να μεταθέσουν τα αιτήματά τους για απόκτηση διπλωμάτων μετά τη μετακόμιση.
 
Χρονοδιάγραμμα
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης είναι το εξής:
-Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού της αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών. Οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργηθούν κανονικά την ημέρα εκείνη
-Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: Από τις 12.00 μ. ξεκινά η μεταφορά του Τμήματος Αδειών Οδήγησης. Το Τμήμα Αδειών Οδήγησης επί της οδού Σαλαμίνος 8, από Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, θα υπολειτουργεί με μια θέση on-line στο 2ο όροφο, λόγω της μεταφοράς
-Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου: Οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών θα διενεργηθούν κανονικά στη νέα θέση της υπηρεσίας (1ος όροφος, Διοικητήριο)
-Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου: Από τη 1.00 μ.μ. ξεκινά η μεταφορά των Τμημάτων Αδειών Κυκλοφορίας και Τεχνικού.
 
Μόνο επείγουσες υποθέσεις
Η Γραμματεία (Πρωτόκολλο) της Διεύθυνσης Μεταφορών θα λειτουργεί στην οδό Σαλαμίνος 8 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
-Δευτέρα 2 Οκτωβρίου: Διακοπή του On-Line συστήματος των Τμημάτων Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Στόχος, όπως είπε η κα Αλειφέρη, είναι να μειωθεί ο χρόνος αυτός.
-Δευτέρα 9 Οκτωβρίου: Πλήρης λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο.
Επειδή η Υπηρεσία θα υπολειτουργήσει λόγω της μετεγκατάστασης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να μεταβούν για τη διεκπεραίωση των επειγουσών υποθέσεών τους:
α) στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης (διπλώματα) έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και
β) στο Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
Υπογραμμίζεται ότι για αρκετές διαδικασίες αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Μεταφορών (ιδιαίτερα ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης και μεταβιβάσεις οχημάτων) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Επίσης, από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι επιθεωρήσεις – επανέλεγχοι οχημάτων θα πραγματοποιούνται στο δημόσιο ΚΤΕΟ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2721365118.

Της Βίκυς Βετουλάκη