Σε σπίτι στις Αμύκλες κρυβόταν ο 25χρονος τσιγγάνος που απέδρασε


Σε συγγενικό σπίτι στις Αμύκλες Λακωνίας κρυβόταν ο 25χρονος τσιγγάνος που με τη βοήθεια ομοφύλων του το απόγευμα της Δευτέρας απέδρασε ενώ τον έβγαζαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Μαζί συνελήφθη και 27χρονος ομόφυλός του για υπόθαλψη εγκληματία.
Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη του και να γνωρίζουν πού κινείται. Περίμεναν, όμως, να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα πριν οργανώσουν επιχείρηση για τη σύλληψή του.
 
Απόδραση από τα δικαστήρια
Ο 25χρονος τσιγγάνος παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αυτοβούλως μαζί με το δικηγόρο του στον ανακριτή Καλαμάτας, καθώς σε βάρος εκκρεμούσε ένταλμα για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια στην περιοχή της Βέργας. Μετά την απολογία του και περίπου στις 4.00 το απόγευμα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του και ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια για να τον παραλάβει.
Η απόφαση, όμως, αυτή εξαγρίωσε τόσο τον ίδιο, που αντέδρασε έντονα, όσο και συγγενείς του που είχαν συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον βγάλουν από το κτήριο και να τον οδηγήσουν στο αυτοκίνητο, οι συγγενείς επιτέθηκαν και χτύπησαν αρχικά το δικηγόρο και εν συνεχεία τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να βρει την ευκαιρία ο 25χρονος να διαφύγει.
 
Ήξεραν πού είναι
Από το σημείο ο τσιγγάνος διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ομόφυλός του, φορώντας ακόμα τις χειροπέδες. Από τις έρευνες οι αστυνομικοί γνώριζαν τις κινήσεις του και χθες νωρίς το πρωί, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ Λακωνίας, οργάνωσαν επιχείρηση στις Αμύκλες, όπου ο τσιγγάνος κρυβόταν. Αιφνιδιαστικά μπήκαν στο σπίτι όπου βρισκόταν μαζί με τον 27χρονο ομόφυλό του και συνελήφθησαν αμφότεροι. Ο 25χρονος τσιγγάνος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για απόδραση, αντίσταση κατά της Αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβών. Ο δε 27χρονος που ήταν μαζί του στο σπίτι συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ είχε βοηθήσει και στην απόδραση του 25χρονου από τα δικαστήρια. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Της Βίκυς Βετουλάκη