Έκλεισε το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία

Έκλεισε το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία

Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων έτοιμη η «επτάδα» των υποψηφίων βουλευτών
 
Η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών είναι κάτι σαν το… τζόκερ. Η κυβέρνηση θέλει να το “πιάσει” το 2019, η αντιπολίτευση νωρίτερα. Όποια εκδοχή και αν υπερισχύσει, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διεργασίες στα κόμματα σχετικά με τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων ανά νομό.
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τη Μεσσηνία, μπορεί ο πρόεδρος και τα στελέχη να σημειώνουν ότι “σίγουροι” υποψήφιοι θα είναι μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Θάρρους”, τα πράγματα στο νομό είναι λίγο διαφορετικά. Εν πολλοίς θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το ψηφοδέλτιο έχει ήδη οριστικοποιηθεί, εκτός κι αν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
Η θέση και η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μετά ακολουθεί ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Μάλιστα, σύμφωνα με το τελετουργικό, ορίστηκε και εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την επέτειο του “ΟΧΙ”. Θέση στη λίστα υπάρχει και για τον επί χρόνια πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη.
Στη συνέχεια υπάρχουν τα ονόματα του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, της Πιπίνας Κουμάντου, του Περικλή Μαντά, αλλά και του Χρ. Παναγόπουλου, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την καριέρα του στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον, αφού πέρασε από Άγκυρα, Λευκωσία και Βελιγράδι.
Με βάση τα παραπάνω, στους επτά υποψηφίους του ψηφοδελτίου υπάρχει μια ανανέωση στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας, που αγγίζει, σχεδόν, το 50%. Βέβαια, από προχθές ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Αναστασόπουλου, ανιψιού του τέως βουλευτή και υφυπουργού Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση, στη λίστα της Μεσσηνίας θα υπάρχουν τόσο παλαιά στελέχη όσο και αρκετά νεότερα. Κάτι το οποίο συνάδει με την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόμματος.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη