Απέχουν Δευτέρα και Τρίτη οι δικηγόροι της Καλαμάτας- Υποψήφιος ο Κ. Μπελογάννης

Απέχουν Δευτέρα και Τρίτη οι δικηγόροι της Καλαμάτας- Υποψήφιος ο Κ. Μπελογάννης

Με… σφραγισμένες, θα λέγαμε, τις πόρτες (αν και δεν τον συνηθίζει) συνήλθε χθες η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους ούτε φωτογραφίες να βγάλουν!
Ο λόγος ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση και αυτό ήταν οι εκλογές την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και ιδιαίτερα το ζήτημα του περιορισμού στον νυν πρόεδρο Κώστα Μαργέλη να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία, καθώς αυτό απαγορεύεται αυτή τη στιγμή με νόμο.
 
Μία επίσημη υποψηφιότητα
Πάντως, χθες επίσημα έθεσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του συλλόγου ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μπελογιάννης. Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Οκτωβρίου, είτε για τη θέση μέλους του συμβουλίου είτε για τη θέση του προέδρου.
Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές πρόεδροι που ήδη έχουν συμπληρώσει δύο συνεχόμενες θητείες και σύμβουλοι που έχουν ήδη συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες θητείες.
Την 1η Νοεμβρίου, με απόφαση του προέδρου, θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύμβουλοι για τις εκλογές.
 
Υποψηφιότητα Κ. Μαργέλη
Ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος, όμως τον «φρενάρει» η απαγόρευση που υπάρχει. Τις προθέσεις του αναμένεται να ανακοινώσει την εβδομάδα αυτή και, όπως ενημέρωσε συναδέλφους του στη γενική συνέλευση, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις Διοικητικών Εφετείων που κρίνουν αντισυνταγματικό ίδιο περιορισμό που είχε τεθεί για τους αιρετούς νομάρχες. Θεωρεί, λοιπόν, ότι έτσι μπορεί να ξεπεράσει το «σκόπελο» και να είναι εκ νέου υποψήφιος
Πάντως, το θέμα αυτό απασχόλησε χθες το μεγαλύτερο μέρος της τρίωρης γενικής συνέλευσης των δικηγόρων, όπου διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις, ενώ υπήρξαν και αντιρρήσεις.
 
Αποχή δικηγόρων
Στο μεταξύ, στη χθεσινή γενική συνέλευση τέθηκε και το θέμα αποχής από τα καθήκοντά τους λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Τελικά, η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του, αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την προσεχή Δευτέρα 16 και Τρίτη, 17 Οκτωβρίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη