Ασκήσεις ψυχραιμίας από τα μέλη του «Ανοιχτού Δήμου» μετά τη δήλωση Μάκαρη για την υποψηφιότητα του


Σε… ασκήσεις «γιόγκα» και χαλάρωσης έχουν προσφύγει τα μέλη της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Κι αυτό, διότι, ανεξάρτητα από το τις τελικές αποφάσεις, το θέμα του επικεφαλής δεν έχει συζητηθεί σε κανένα όργανο, κυρίως της δημοτικής παράταξης, η οποία θα έχει και την τελευταία κουβέντα.
Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που ο κ. Μάκαρης προέβη στη γνωστή δήλωση, οι υπόλοιποι είτε προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα δια της σιωπής είτε προσπαθούν να… στρογγυλέψουν τα ειπωμένα, αφού γνωρίζουν ότι ήταν εκτός τόπου και πολιτικού χρόνου.
 
Τάσος Πολυχρονόπουλος
Με την ευκαιρία της δήλωσης Μάκαρη ζητήσαμε χθες τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, Τάσο Πολυχρονόπουλο και Σταμάτη Μπεχράκη, να σχολιάσουν τη δήλωση. Ως γνωστόν, ο πρώτος, εκτός από μέλος της δημοτικής παράταξης, είναι και ο νυν συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτος ρωτήθηκε ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά στη δημοτική παράταξη, η οποία δεν έχει συνέλθει για να αποφασίσει για τον επικεφαλής.
Αντίθετα, αυτό που έχει γίνει είναι η κοινή πορεία όλων των μελών στην προσπάθεια ενίσχυσης της παρουσίας της στην τοπική κοινωνία και η όσο γίνεται πιο ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων στο Δήμο Καλαμάτας. Και οι όποιες απαντήσεις επ’ αυτών θα πρέπει να γίνουν επ’ ωφελεία των δημοτών.
 
Σταμάτης Μπεχράκης
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος του “Ανοιχτού Δήμου “, Σταμάτης Μπεχράκης, ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι καθαρά οργανωτικό, το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα μεταξύ των μελών της παράταξης. Σημείωσε, βέβαια, ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Μάκαρη, αλλά το μέλλον είναι… αδήλωτο ακόμα.
Με τη σειρά του ενίσχυσε τη δήλωση του κ. Πολυχρονόπουλου ότι κύριο μέλημα αυτή την περίοδο είναι η βελτίωση της λειτουργίας της παράταξης στην πόλη και την περιφέρεια του Δήμου, ώστε αυτή να καταστεί αποδοτική και λειτουργική προς όφελος των δημοτών.
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη