Γυαλιά- καρφιά τα έκαναν τσιγγάνοι στο σχολικό συγκρότημα της Αθηνών

Γυαλιά- καρφιά τα έκαναν τσιγγάνοι στο σχολικό συγκρότημα της Αθηνών

Π. Νίκας: Έκκληση στην Αστυνομία να τους αντιμετωπίζει χωρίς προνομιακή μεταχείριση 
Αν κάποιος βρεθεί στη βόρεια πλευρά του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας, θα διακρίνει μια περίφραξη που θυμίζει φυλακές. Παρ’ όλα αυτά, οι τσιγγάνοι (που έχουν καταλάβει γειτονικό χώρο) κατάφεραν να την καταστρέψουν και να εισέλθουν ξανά στο χώρο.
Ειδικότερα, χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε ότι υπήρξε μία ακόμα εισβολή αθιγγάνων στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος το βράδυ της Δευτέρας και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα έκαναν γυαλιά-καρφιά».
Σύμφωνα με τον κ. Νίκα, αποτέλεσμα αυτής της εισβολής ήταν η καταστροφή διάφορων στοιχείων, όπως προβολείς, λάμπες φωτισμού, στέγαστρα, καθώς και μέρους της περίφραξης, την οποία, όπως είπε, με πολύ κόπο ο Δήμος είχε κατασκευάσει. Έτσι ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία να αντιμετωπίζει όλους με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά.
Όπως ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος Καλαμάτας, οι αθίγγανοι δεν μπορεί να έχουν προνομιακή μεταχείριση σε αυτόν τον τόπο, αφού αυτό συμβαίνει, δυστυχώς, ενώ αναφέρθηκε και στο χώρο που έχουν εγκατασταθεί. Όπως εξήγησε, είναι εγκατεστημένοι σε κρατικό οικόπεδο, το οποίο ο Δήμος έχει ζητήσει από αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, «και παρά τις προσπάθειες που έγιναν για 6 μήνες και παρά τα φράγματα, που άρμοζαν σε πολεμική κατάσταση, δεν υπήρξε λύση», σχολίασε.
Μιλώντας για την επόμενη ημέρα, είπε ότι τα συνεργεία του Δήμου θα αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ έχει υπάρξει συνεννόηση με την Αστυνομία για μεγαλύτερη επίβλεψη.
Κλείνοντας ο Π. Νίκας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή για κανέναν, «στήριξη, βοήθεια και κοινωνική πολιτική ναι, αλλά απέναντι στην αντικοινωνική συμπεριφορά και στην καταστροφή πρέπει να είμαστε απολύτως κάθετοι».


Φράχτες που κάποιος μπορεί να δει σε σύνορα κρατών, στρατόπεδα ή φυλακές έχουν τοποθετηθεί στο σχολικό συγκρότημα, αλλά δε στάθηκαν ικανοί να σταματήσουν τους εισβολείς

 
Ακριβώς πίσω από την περίφραξη διακρίνονται οι «παράγκες» των τσιγγάνων


Στέγαστρο και προβολείς που οι εισβολείς κατέστρεψαν το βράδυ της Δευτέρας


Στο σχολείο υπάρχει φύλαξη που ξεκινά στις 7.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 10.00 το βράδυ, με αποτέλεσμα τις «επικίνδυνες» ώρες να αφήνεται στα χέρια όποιου θέλει να εισέλθει…

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση