Εμβολιασμός μαθητών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για την ιλαρά

Εμβολιασμός μαθητών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για την ιλαρά

Εξαφανισμένα εξακολουθούν να είναι και από την αγορά της Μεσσηνίας τα εμβόλια ιλαράς. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ο εφοδιασμός των φαρμακείων από τις εταιρείες που τα διακινούν.
Στη δε Μεσσηνία αυτές τις ημέρες έφτασαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ εμβόλια ιλαράς που είχαν ζητηθεί, προκειμένου να εμβολιασθούν παιδιά τσιγγάνων.
 
Εμβολιασμός
Ειδικότερα, έπειτα από αίτημα και του σχολείου, η Διεύθυνση Υγείας είχε ζητήσει από τις προηγούμενες εβδομάδες από το ΚΕΕΛΠΝΟ εμβόλια ιλαράς. Αυτά έφταναν μόλις προχθές και έτσι από την Τρίτη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός μαθητών και μαθητριών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα και σε αυτό φοιτούν πολλά τσιγγανάκια που δεν έχουν εμβολιασθεί.
Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, από τη Διεύθυνση Υγείας θα προγραμματισθεί ο εμβολιασμός και άλλων μαθητών σε σχολεία και εκτός της πόλης της Καλαμάτας, όπου μπορεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος λόγω ανεμβολίαστων παιδιών.
Πάντως, στη Μεσσηνία δεν έχει καταγραφεί άλλο κρούσμα και το ένα και μοναδικό τον προηγούμενο μήνα ήταν μεμονωμένο και αντιμετωπίσθηκε πλήρως.
Ωστόσο, στη Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας καταφεύγουν πολλοί γονείς για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αλλά και ενήλικοι. Το πρόβλημα μόνο είναι ότι δεν υπάρχουν εμβόλια στην αγορά.
 
284 κρούσματα
Πάντως, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα είχαν καταγραφεί 284 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ εξακολουθεί να μην αποκλείει την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και την επέκτασή τους σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Της Βίκυς Βετουλάκη