Ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού για προετοιμασία Ρώσων πρωταθλητών στην Καλαμάτα!

Ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού για προετοιμασία Ρώσων πρωταθλητών στην Καλαμάτα!

Επίσκεψη σήμερα και επιθεώρηση των εγκαταστάσεων  από 4μελή αποστολή Ρώσων, με σκοπό συνεργασία για αθλητικό-προπονητικό τουρισμό με την πόλη μας!
  
Στην Καλαμάτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα 4η μελής  αποστολή από τη Ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού. Επικεφαλής θα είναι ο προπονητής των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 800 μέτρα, Γιούρι Μπορζακόφσκι.
Σκοπός της επίσκεψής τους στην πόλη μας είναι ο έλεγχος των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι χώροι πληρούν τις προδιαγραφές, έτσι ώστε να κάνουν τις προετοιμασίες τους εδώ οι ρωσικές ομάδες.
Χθες το πρωί οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού με την υπουργό κα Έλενα Κουντουρά, καθώς και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
Οι δύο πλευρές ανέλυσαν όλες τις πτυχές για ένα μνημόνιο συνεργασίας, πάνω στον αθλητικό – προπονητικό τουρισμό. Παράλληλα, η ρωσική αποστολή χθες επιθεώρησε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, πριν βρεθούν σήμερα στην Καλαμάτα, ενώ μετά την πόλη μας πρόκειται να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Κρήτης, ώστε στο τέλος να επιλέξουν τον κατάλληλο χώρο προετοιμασίας των αθλητών τους.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η προοπτική συνεργασίας της Καλαμάτας με τη Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου σε αθλητικό – προπονητικό τουρισμό, θα επιφέρει τεράστια οφέλη για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Η Καλαμάτα, άλλωστε, έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα του εξαιρετικού κλίματος όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ διαθέτει και ένα πολύ καλό όνομα στο στερέωμα του κλασικού αθλητισμού, καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν πολύ σπουδαίοι αθλητές, Έλληνες και ξένοι, την επέλεγαν για την προετοιμασία τους. Επίσης, εκατοντάδες αθλητές έχουν λάβει μέρος στο μεγάλο διεθνές μήτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια», που διεξάγεται την άνοιξη κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ο Δήμος Καλαμάτας είναι ενήμερος για την πολύ σημαντική αυτή επίσκεψη στην πόλη μας, ενώ την 4μελή αποστολή στους αθλητικούς χώρους θα ξεναγήσει ο αρχιπροπονητής του Μεσσηνιακού και στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Πουλόπουλος. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα  επισκεφθούν και δομές φιλοξενίας της περιοχής
 
Του Κώστα Γαζούλη