Η Φώφη Γεννηματά στην Καλαμάτα

Η Φώφη Γεννηματά στην Καλαμάτα

Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στον χώρο της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” και στο φορέα που θα τον διαδεχθεί, καθώς πλησιάζουμε στις κρίσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, 12 και 19 Νοεμβρίου.
Έτσι,  στην Καλαμάτα αναμένεται να βρεθεί, μετά τους Γιώργο Καμίνη, Σταύρο Θεοδωράκη, Νίκο Ανδρουλάκη και η Φώφη Γεννηματά. Αυτό θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα μιλήσει σε συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην…τηλεμαχία της ερχόμενης Δευτέρας στις 9 το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση. Εκεί και οι εννέα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά σε πανελλαδική μετάδοση, με το «αποτέλεσμα» της τηλεμαχίας να θεωρείται κομβικό τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.
Γι’ αυτό τον λόγο τα επιτελεία των υποψηφίων ήδη ετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι υποψήφιοι θα δομήσουν τα επιχειρήματά τους πάνω σε μία κεντρική λογική η οποία πλέον είναι σαφής και η «Κ» επιχειρεί να την αποκρυσταλλώσει.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποφεύγει συστηματικά τις αψιμαχίες και τις επιθέσεις σε ανθυποψηφίους της, δομώντας ένα ενωτικό προφίλ που απευθύνεται στο «όλον» με το βλέμμα στην ενότητα της επόμενης ημέρας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αφήνει αναπάντητες επιθέσεις που θεωρεί ότι είναι κάτω από τη ζώνη.
Σε μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις της, από το Αγρίνιο, τόνισε ότι “δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα μερικές καρέκλες εξουσίας”.
Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα εμφανίστηκε βέβαιη ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη “σπρώχνει” τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στα πραγματικά τους μεγέθη και στην πραγματική τους θέση στο πολιτικό σκηνικό, που είναι “τα δύο άκρα της συντήρησης”, όπως είπε.
“Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα τις καρέκλες για την εξουσία. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός: Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Έχουμε χαράξει αυτοδύναμη πορεία και στρατηγική» τόνισε και υποστήριξε ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
“Να τελειώνουμε με τα ψέματα, την υποκρισία, τη διγλωσσία” είπε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: “Δεν θα επιτρέψουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες και τις ιδέες μας. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση σ’ αυτό τον τόπο”.
Α.Π.