Θ. Παπαθεοδώρου: «Η Φώφη Γεννηματά πιστώνεται την επανένωση του χώρου της Κεντροαριστεράς»


Επίσκεψη στην Καλαμάτα του βουλευτή Αχαϊας με σκοπό να προετοιμάσει την επίσκεψη της υποψηφίας προέδρου
 
 
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε συνάντηση στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου με στελέχη και υποστηρικτές της υποψήφιας για την προεδρία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι η επίσκεψη στην Καλαμάτα είχε ως στόχο τη συζήτηση με μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να προετοιμαστεί η επιτροπή στήριξης της Φώφης Γεννηματά, αλλά και η επίσκεψη της υποψήφιας προέδρου στην Καλαμάτα το αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε όλες τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα διαπιστώνουν ότι υπάρχει επανασυσπείρωση του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Ενός κόσμου που απογοητεύτηκε από τους πειραματισμούς και τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ… Ενός κόσμου ο οποίος έχει ματώσει από τα αλλεπάλληλα μέτρα που έρχονται όλο και περισσότερα από αξιολογήσεις που κλείνονται πάντα με καθυστέρηση και, τέλος, ενός κόσμου ο οποίος υποφέρει από την έλλειψη του εισοδήματός του για τις καθημερινές ανάγκες.
Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι «αυτός ο κόσμος φαίνεται να θέλει να εμπιστευτεί και πάλι τη δημοκρατική παράταξη, να της δώσει δύναμη ώστε να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων την επόμενη μέρα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα ανασυσταθεί εφόσον αυτή η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία τής ξαναδείξει την εμπιστοσύνη της. Σημαίνει υψηλά εκλογικά ποσοστά, και η αλλαγή στάσης που άπαντες παρατηρούν στην κοινωνία, θα δημιουργήσει και την αντίστοιχη εξέλιξη και μέσα στο κοινοβούλιο».
Επίσης ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα είναι να επανασυσπειρωθεί ο κόσμος, να συζητήσουν μαζί του τις προτάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης, να αναδειχθεί μέσα από μια λαϊκή διαδικασία και ύστερα από δημοκρατικές διαδικασίες αυτός που θα ηγηθεί του νέου φορέα… κι αυτός στη συνέχεια να έχει τη νομιμοποίηση μαζί με όλους που συμμετέχουν στη διαδικασία, και θα είναι οι συνιδρυτές της Δημοκρατικής Παράταξης για τη Νέα Αλλαγή. «Αυτό που εμείς οραματιζόμαστε είναι η συνέχεια της διαδρομής, έτσι ώστε με “κορμό” το ΠΑΣΟΚ να ξαναφτιάξουμε μια χώρα δυνατή, να ξαναφέρουμε μια “Νέα Αλλαγή” και αυτό δεν μπορεί παρά μόνο με πρωταγωνιστή την Κεντροαριστερά» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που ο ίδιος τάχθηκε με το μέρος της Φώφης Γεννηματά σ’ αυτή τη διαδικασία, τόνισε: «Και οι φίλοι, αλλά και οι αντίπαλοι, αναγνωρίζουν στη Φώφη Γεννηματά μια γενναία αλλά και αναγκαία πρωτοβουλία που πήρε. Είναι αυτή που, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την εκλογή της το 2015 επεδίωξε την ενότητα, τη διεύρυνση, την ανανέωση. Ενότητα γιατί ξαναένωσε το χώρο, δημιουργώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αρχικά με τη ΔΗΜΑΡ, συνέπραξε στη συνέχεια με τη ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., ήρθαν σ’ αυτό το τραπέζι και η ΕΔΕΜ και οι κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλοδημοκρατία…
Έτσι σήμερα η Φώφη Γεννηματά είναι αυτή που πιστώνεται την επιτυχία της επανένωσης του χώρου. Επίσης, είναι αυτή που με γενναιότητα, ενώ θα μπορούσε να επαναπαυτεί στο γεγονός ότι ήταν επικεφαλής αυτού του χώρου χωρίς να προχωρήσει, επανακατέθεσε την εντολή που είχε. Κάλεσε ακόμα και αυτούς που δε βρίσκονται ακόμα στη Δημοκρατική Παράταξη να συμπορευτούν σ’ ένα νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και ο κόσμος να διαλέξει αυτόν που επιθυμεί να ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας.
Γι’ αυτούς τους λόγους, για την επανένωση του χώρου, για τις πρωτοβουλίες που πήρε, καθώς και για τη νέα πνοή που δίνει στη Δημοκρατική Παράταξη, πιστεύω και παλεύω έτσι ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, ώστε να είναι αυτή η επικεφαλής του νέου φορέα. Μέχρι σήμερα η Φώφη Γεννηματά “τράβηξε” ένα δρόμο ανανεωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, με στόχο να “σπάσει” ο μικρός δικομματισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να αλλάξουμε τις εξελίξεις και πιστεύω ότι η Φώφη Γεννηματά είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».
 
Του Κώστα Γαζούλη