Καθαρισμός στη Νέδα από την ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, μήνυμα ευαισθητοποίησης σε πολίτες και Αρχές

Καθαρισμός στη Νέδα από την ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, μήνυμα  ευαισθητοποίησης σε πολίτες και Αρχές

Απέναντι στην αδιαφορία πολιτών και τοπικών Αρχών για τη Νέδα, η εθελοντική δράση της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου του θηλυκού και θρυλικού ποταμού!
Η θερινή σεζόν παρήλθε, κατά την οποία χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες στη Νέδα, ζώντας μοναδικές στιγμές και εμπειρίες στο ποτάμι. Πίσω τους, όμως, εννοείται όχι όλοι, κάποιοι ασυνείδητοι άφησαν κάθε λογής σκουπιδιαριό. Σκουπίδια που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον και σκιάζουν τη σαγηνευτική ομορφιά της Νέδας.
Πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές αποδράσεις εναλλακτικού τουρισμού στο ποτάμι, οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας ανέλαβαν πρωτοβουλία και την Κυριακή, από το πρωί, υλοποίησαν δράση καθαρισμού της Νέδας, συλλέγοντας και απομακρύνοντας σκουπίδια που υπήρχαν διάσπαρτα στην παρόχθια ζώνη, δίπλα στους καταρράκτες και τα μονοπάτια.
Οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας χάρηκαν την εμπειρία και απέδειξαν πως η ΟΝΝΕΔ δεν είναι μόνο για πολιτική οργάνωση και κομματική νεολαία, αλλά ζωντανό και δραστήριο κύτταρο της τοπικής κοινωνίας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και δράσεις, εθελοντική προσφορά και έργο.
Οι τολμηρές και οι τολμηροί, δε, έκαναν και τις βουτιές στους στα νερά της Νέδας! Μαζί τους ήταν ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνος, Γιώργος Τσακανίκας και ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Πλατανίων, Παναγιώτης Καραγιάννης.
«Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ για τον εθελοντικό καθαρισμό στη Νέδα σήμερα το πρωί. Τέτοιες δράσεις έχει ανάγκη η κοινωνία μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Χαίρομαι που η νέα γενιά έχει αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση και πάλι συγχαρητήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο προφίλ του στο facebook ο κ. Τσακανίκας.
Μακάρι το δυνατό μήνυμα της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες και τους αποδέκτες αυτού στις τοπικές Αρχές, ώστε να υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη Νέδα, για το δρόμο που οδηγεί στο ποτάμι και τα μονοπάτια, για τα οποία πολλάκις έχουν γίνει εξαγγελίες αυτοδιοικητικών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί κάτι.
Στην εθελοντική δράση της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκτός από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας Νίκο Αντωνόπουλο, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Αντωνία Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Αντώνης Κατσαμάγκος, η υπεύθυνη Οργανωτικού ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας και υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Σχολή Καλαμάτας, Γεωργία Γιατρά, η υπεύθυνη ΜΑΚΙ της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Μάρω Λαγού και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Γιώργος Μαντέας και Κώστας Τσακανίκας.
 
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου