Καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά νεαρών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Ιστορικό Κέντρο

Καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά νεαρών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Ιστορικό Κέντρο

Μετά τα συνεχή τηλεφωνήματα αλλά και τις προσωπικές μαρτυρίες δημοτών για φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή της Υπαπαντής, χθες, δεχτήκαμε νέες επώνυμες καταγγελίες για την περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στο Ιστορικό Κέντρο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων “στον Αγιάννη συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα απ’ όσα καταγγέλλονται για την περιοχή της Υπαπαντής. Τα φαινόμενα παραβατικότητας άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι από το τέλος Αυγούστου, και, το τελευταίο διάστημα, έχουν συμβεί διάφορα κρούσματα. Ομάδες νεαρών σπάζουν αυτοκίνητα, βρίζουν, φωνάζουν, αλλά και πολλές βραδιές υπάρχουν και συρράξεις μεταξύ τους.
Το προηγούμενο διάστημα, σε συμφωνία με τους κατοίκους της Υπαπαντής, είχαμε κάνει αναφορές και μηνύσεις και υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Τώρα, όμως, τα γεγονότα αρχίζουν να επανεμφανίζονται, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανασφάλεια. Βέβαια, σε περιπτώσεις που καλέσαμε την Αστυνομία, τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν, αλλά, θα πρέπει να υπάρξει ένα γενικότερο σχέδιο αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.
Βέβαια, αν τα παραπάνω συνεχιστούν, θα αναγκαστούμε και πάλι να συγκεντρώσουμε υπογραφές, σε συνεργασία με τους κατοίκους της Υπαπαντής, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά τόσο η Αστυνομία όσο και οι Εισαγγελικές Αρχές”.
Για το τέλος του ρεπορτάζ δύο λόγια, σαν σχόλιο στα όσα καταγράφουμε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το προηγούμενο διάστημα για την ευρύτερη περιοχή. Σκοπός της εφημερίδας δεν είναι να σπέρνει ψεύτικες ειδήσεις ή υπερβολικούς τίτλους, αλλά, να καταγράφει μια πραγματικότητα και να ζητά μέτρα από τους άμεσα υπεύθυνους.
Δεν ξυπνάμε ένα πρωί και “γεννάμε” θέματα, χάριν… εντυπωσιασμού. Μακριά από εμάς τέτοιες λογικές. Δεν μπορούμε, όμως, όταν έχουμε επώνυμες καταγγελίες “να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί”, για χάρη σκοπιμοτήτων…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη