Οικιακή βοηθός κατηγορείται για κλοπή ηλικιωμένου που φρόντιζε στο Αρχοντικό Αβίας

Οικιακή βοηθός κατηγορείται για κλοπή ηλικιωμένου που φρόντιζε στο Αρχοντικό Αβίας

Νέες συλλήψεις και στη Μεσσηνία έφεραν η νέα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στα πλαίσια αυτή εξιχνιάσθηκε μια περίπτωση κλοπής που είχε διαπραχθεί στο Αρχοντικό Αβίας φέτος τον Απρίλιο και μια περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.
 
Συνολικά αποτελέσματα
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά και στους 5 νομούς σε 955 άτομα, εκ των οποίων 712 ήταν ημεδαποί και 243 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 667 οχήματα.
 Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα, από τα οποία 109 ήταν ημεδαποί και 48 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 90 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 293 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση της νομοθεσίας περί Εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
–          Ένας άντρας στο Πλατύ γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν δύο ναρκωτικά δισκία.
–          Επτά ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
–          Μία ημεδαπή, για καταδικαστικό έγγραφο.
–          Ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
–          Τέσσερις αλλοδαποί, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
–          Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Απάτη
Στα πλαίσια της επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι 94χρονου τον Απρίλιο στο Αρχοντικό Αβίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας 49χρονης από την περιοχή, για κλοπή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τη γυναίκα την είχε προσλάβει ο ηλικιωμένος ως οικιακή βοηθό κι αυτή του αφαίρεσε το ποσό των 4.800 ευρώ.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε και μία περίπτωση απάτης που έγινε σε βάρος γυναίκας στις 15 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας 36χρονης τσιγγάνης ημεδαπής, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.
Όπως είχε καταγγείλει η 68χρονη γυναίκα, εκείνο το πρωινό την πλησίασαν στην οδό Λακωνικής ένας άντρας και μια γυναίκα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Προφασίσθηκαν ότι είναι υπάλληλοι της εφορίας και της ζήτησαν το ποσό των  2.500 ευρώ, προκειμένου να λάβει ο γιος της επιστροφή φόρου. Η γυναίκα πείσθηκε και όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι της, όπου τους παρέδωσε τα χρήματα.
Β.Β.