Παρουσία αστυνομικών αλλά σε ήρεμο κλίμα οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας

Παρουσία αστυνομικών αλλά σε ήρεμο κλίμα οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας

Ο εκπλειστηριασμός τριών ακινήτων έγινε χθες στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και η μοναδική προσφορά είχε κατατεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετών αστυνομικών, ακόμα και μέσα στην αίθουσα του πλειστηριασμού, καθώς χθες είχε απευθύνει κάλεσμα η συλλογικότητα «Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας» και μέλη της βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, προκειμένου να αντιδράσουν.
Σε δηλώσεις τους κάλεσαν τους Μεσσήνιους να ενωθούν μαζί τους και να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών.
 
Πλειστηριασμοί
Χθες σε πλειστηριασμό βγήκαν μία διώροφη οικοδομή με τιμή εκκίνησης 100.000 ευρώ, ένα βιομηχανικό κτήριο με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ και άλλη μια οικοδομή με τιμή 85.000 ευρώ. Για όλα είχε καταθέσει προσφορά η Τράπεζα Πειραιώς με ποσό 100 ευρώ πάνω από τις τιμές εκκίνησης.
Από το «Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας» ο κ. Νίκος Σκιαδόπουλος τόνισε ότι οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται έχουν καταστρέψει τον κόσμο και πρόσθεσε: «Άλλα είχε υπολογίσει ο κόσμος, όταν είχε πάρει τα δάνεια και αλλιώς είναι η κατάσταση σήμερα. Μας έχουν φτάσει στο σημείο όλοι να χρωστάμε και εν δυνάμει να κινδυνεύει κάποιο περιουσιακό μας στοιχείο. Τα περιουσιακά μας στοιχεία έχουν πλέον καταστραφεί και η αξία τους είναι πολύ μικρή. Οφείλουμε, λοιπόν, να αντισταθούμε.  Εμείς στην Καλαμάτα, με τη δική μας συλλογικότητα, καλούμε τον κόσμο, αν θεωρεί ότι αυτά που λέμε είναι σωστά, να συμμετέχει μαζί μας. Θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις και από την επόμενη εβδομάδα καλούμε τον κόσμο να δηλώσει ότι θα είναι μαζί μας, για να αποτρέψουμε όλες αυτές τις καταστάσεις».
 
«Ήξεραν ότι θα τα πάρουν»
Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Σταυρόπουλος είπε ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλές φορές και αυτά τα χρέη θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. «Με ποιο δικαίωμα θα πάρουν και τα σπίτια του λαού; Τους έδιναν δάνεια, δάνεια, δάνεια και είχαν πάντα στο μυαλό τους ότι θα τους τα πάρουν κάποια στιγμή. Ήρθε, λοιπόν, τώρα η στιγμή να τα πάρουν, γι’ αυτό εμείς αντιστεκόμαστε», πρόσθεσε.
Τέλος, τόνισαν πως όταν θα έχουν τη δυνατότητα θα παρεμβαίνουν ώστε να μη γίνονται οι πλειστηριασμοί. 

Της Βίκυς Βετουλάκη