Συνεχίζεται η έλλειψη εμβολίων ιλαράς στην αγορά

Συνεχίζεται η έλλειψη εμβολίων ιλαράς στην αγορά

Χωρίς εμβόλια για την ιλαρά, εξακολουθούν να μένουν τα φαρμακεία της Καλαμάτας και παρά το μεγάλο αριθμό συνταγογράφησης από γιατρούς, η ζήτηση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.
Η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας, έχει ήδη προγραμματίσει με τα εμβόλια που της έστειλε το ΚΕΕΛΠΝΟ, να προβεί σε εμβολιασμό κι άλλων παιδιών σε δημοτικά σχολεία. Την Τρίτη θα γίνει εμβολιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Άριος.
Στο μεταξύ, τα κρούσματα πανελλαδικά συνεχώς αυξάνονται, με τη Μεσσηνία ευτυχώς, να μην αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα. Δυστυχώς, στην Αθήνα, σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος ενός βρέφους 11 μηνών.
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Β.Β.