Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κι έτσι το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, καθώς και άλλα σωματεία και φορείς, διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα. Σε περίπτωση δε βροχής, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι σωματείων μίλησαν για την αποψινή εκδήλωση και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, δήλωσε ότι χωρίς αμφισβήτηση στις μέρες μας υπάρχει δημοκρατία και πρέπει όλοι να αφήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Μιλώντας για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, στάθηκε στο ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντάς το ως βόμβα, αφού αν δεν υπάρξει πλεόνασμα, θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης που έχει συμφωνηθεί.
Κλείνοντας σημείωσε ότι πρέπει δίδονται κίνητρα, αφού χωρίς αυτά δε θα υπάρξει ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΕ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, τόνισε ότι με την αποψινή εκδήλωση τιμάται η εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς και οι νεκροί που υπήρξαν από αυτή.
Η Μαρία Μήτση από τον Παμμεσσηνιακό Σύλλογο Εργατικών Υπαλλήλων κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση τιμής για το Πολυτεχνείο, αφού τα μηνύματά του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Τέλος, ο Βασίλης Τσουλάκος από την Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών μίλησε επίσης για το επίκαιρο μήνυμα του Πολυτεχνείου και κάλεσε τον κόσμο σε ξεσηκωμό.
Π.Μπ.