Δημοτικό Ωδείο, Σχολή Χορού και Εικαστικό Εργαστήρι γιορτάζουν μαζί σήμερα τα Χριστούγεννα


Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Καλλιτεχνικές Σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας γιορτάζουν μαζί τα Χριστούγεννα, προσκαλώντας τον κόσμο απόψε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Μάλιστα, εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι, δίνεται μια ευκαιρία σε όλους να αναδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, καθώς παράλληλα θα συγκεντρωθούν τρόφιμα που θα προσφερθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.
Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία της προέδρου της «Φάρις», Αναστασίας Μπελογιάννη, οι σημερινές εκδηλώσεις της Δημοτικής Σχολή Χορού και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας έχουν γενικό τίτλο «Κάνει ο στίχος μια στροφή και κινάει απ’ την αρχή» και είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 19.00 και στις 21.00.
Κατά το πρώτο μέρος, από πλευράς Ωδείου, θα παρουσιασθούν μικρά σύνολα και οι παιδικές χορωδίες, ενώ στο δεύτερο το Ωδείο θα παρουσιάσει ένα παραμύθι από το Αφγανιστάν, σε απόδοση και στίχους της Λίλλυ Τριαντάρη και μουσική Στάθη Γυφτάκη. Θα τραγουδήσουν το Παιδικό και το Νεανικό Μελίφωνο και θα παίξει η μικρή συμφωνική ορχήστρα.
Από πλευράς Σχολής Χορού, θα χορέψουν οι μαθήτριες της Σχολής σε χορογραφία ετοιμασμένη από τις δασκάλες τους (Νάγια Γραμματικοπούλου, Σταυρούλα Γκόνου, Δανάη Ευαγγελίου, Θώμη Σταμούλη), ενώ στη δεύτερη εκδήλωση οι χορευτικές παραστάσεις των μαθητριών θα γίνουν συνοδεία ζωντανής μουσικής (θα παίξουν επί σκηνής οι Ντινα Οικονομοπούλου, Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Λουκάς Γεώργας).
Ενδιάμεσα, στις 20.00, θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο τα εγκαίνια έκθεσης, που έχει τίτλο: «Με χρώματα από τα αστέρια», στην οποία θα παρουσιασθούν έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου με θέματα από τη μελέτη των αντανακλάσεων. Επίσης, θα λειτουργήσει ανοικτό δημιουργικό εργαστήρι, για να φτιάξουν τα παιδιά που θα βρεθούν στο χώρο ευχετήριες κάρτες για τους γονείς τους. Παράλληλα, θα προσφερθεί και φέτος εορταστικό δωράκι-γούρι για το 2018, που δημιούργησαν οι μεγάλοι μαθητές με τους καθηγητές τους. Η έκθεση θα παραμείνει στο Πνευματικό Κέντρο μέχρι το τέλος των γιορτών.
Η κα Μπελογιάννη, οι διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης και του Εικαστικού Εργαστηρίου, η δασκάλα της Σχολής Χορού της «Φάρις», Θώμη Σταμούλη, προσκάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο και να συνεισφέρει στη συγκέντρωση τροφίμων, δίνοντας νόημα στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, που είναι συνδεδεμένες με την αγάπη και την αδελφοσύνη.
 
Και αύριο μουσική εκδήλωση με Μελίφωνο και το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος»
Τέλος, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, επίσης στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το «Μελίφωνο» συναντά το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος», που αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς, οι οποίοι θα έρθουν γι’ αυτή την εκδήλωση από την Αθήνα.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9.00 μ.μ., θα είναι πολύ ευχάριστο και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη», κάλαντα από πολλές περιοχές της χώρας, κλασική μουσική και μουσική από γνωστά μιούζικαλ.