Στους 20 τόνους υπολογίσθηκε ο ογκόλιθος της κατολίσθησης στον Ταΰγετο

Στους 20 τόνους υπολογίσθηκε ο ογκόλιθος της κατολίσθησης στον Ταΰγετο

Υπό παρακολούθηση το φαινόμενο που διήρκεσε 10 ώρες
 
 
Υπό στενή παρακολούθηση θα βρίσκεται το φαινόμενο της κατολίσθησης στον Ταΰγετο, όπως είπαν μιλώντας στο «Θ» η τοπική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Παναγιώτης Γιαννακέας.
Αμφότεροι χαρακτήρισαν σοβαρό το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρξε πλήρης αποκατάσταση.
 
Ελ. Αλειφέρη
Η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι το φαινόμενο που εξελίχθηκε προχθές το βράδυ στον Ταΰγετο ήταν πολύ σοβαρό και αποδείχθηκε εξαιρετική η πρόβλεψη να υπάρχει ενεργή εργολαβία για κατολισθήσεις. Διευκρίνισε ότι από την ίδια στιγμή της κατολίσθησης το συνεργείο βρισκόταν σε ετοιμότητα για την αποκατάσταση, αλλά δόθηκε η εντολή να μην παρέμβει κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς το φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά και για να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό έγινε παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσω Καρβελίου και η αποκατάσταση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ενώ μετά δόθηκε ο δρόμος σε κυκλοφορία.
 
20180116_102429.jpg

20 τόνους
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παν. Γιαννακέας είπε ότι το φαινόμενο και η περιοχή παραμένουν υπό παρακολούθηση. Ο ογκόλιθος που ξεκόλλησε υπολογίσθηκε στους 20 τόνους και όπως είπε ο κ. Γιαννακέας, δεν προήλθε από το προφίλ του ενχώματος, αλλά από ανάντη πρανές της πλαγιάς. Η κατολίσθηση δε, ήταν άκρως επικίνδυνη, καθώς ο βράχος κατέληξε στο κέντρο του δρόμου.
Μάλιστα, ο διευθυντής της υπηρεσίας σημείωσε ότι το φαινόμενο είχε διάρκεια 10-12 ώρες και γι’ αυτό δεν επιτράπηκε να γίνει αποκατάσταση μέσα στη νύχτα, παρά μόνο όταν εκτίμησαν ότι ολοκληρώθηκε.
Θα συνεχίσει, όπως είπε, η περιοχή να είναι υπό παρακολούθηση και να αξιολογείται η συμπεριφορά του φαινομένου. Έχει, δε, τοποθετηθεί ειδική σήμανση για τους οδηγούς.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη