Με το αριστερό μπήκε το 2018 στη Μεσσηνία- 35χρονος έκαψε τον πατριό του

Με το αριστερό μπήκε το 2018 στη Μεσσηνία- 35χρονος έκαψε τον πατριό του

Στο προσκήνιο είναι από τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς η Μεσσηνία και ειδικότερα η περιοχή του Αγίου Νικολάου Μάνης. Αιτία η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στο χωριό.
Όλα ξεκίνησαν στις 12.30 μετά το μεσημέρι, όταν ο 35χρονος Δ.Μ. επισκέφθηκε το σπίτι όπου έμεναν οι γονείς του αποφασισμένος για όλα.
Στην αυλή της μονοκατοικίας βρίσκονταν οι γονείς του, μαζί με τη θεία του νεαρού, καθώς και φιλικό πρόσωπο της οικογένειας. Τότε ο 35χρονος περιέλουσε τον πατριό του με εύφλεκτο υλικό που είχε φέρει μαζί του και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα ο 56χρονος Χ.Μ. να βρει φρικτό θάνατο μη μπορώντας να αντιδράσει, αφού αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Μάλιστα, η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που, ενώ η σύζυγος, η αδερφή και φίλος του πατριού προσπάθησαν να τον γλιτώσουν, αυτό στάθηκε αδύνατο και ο άνδρας έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια τους.
Όμως, ο 35χρονος δε σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια περιέλουσε με το ίδιο υγρό και τη μητέρα του Π.Π., η οποία όμως αντιλήφθηκε τις προθέσεις του γιου της, καταφέρνοντας να απομακρυνθεί από κοντά του και να κλειδωθεί στο εσωτερικό του σπιτιού.
Η απίστευτη αυτή επίθεση μίσους συνεχίστηκε σε διπλανό σπίτι, όπου ο 35χρονος μετέβη αναζητώντας τον ένοικο. Εκείνος, ευτυχώς, δεν ήταν στο εσωτερικό της οικίας και έτσι ο πατροκτόνος αποφάσισε να βάλει φωτιά στην πόρτα, αφού την περιέλουσε με το εύφλεκτο υλικό που κουβαλούσε μαζί του.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μερικά δευτερόλεπτα και όταν ο ιδιοκτήτης της κατοικίας αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, έφτασε στο σημείο. Στην προσπάθειά του, δε, να τη σβήσει τραυματίστηκε και έτσι χρειάστηκε η διακομιδή του στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στο Α.Τ. Καρδαμύλης, όπου έφτασε μόνος του ο 35χρονος και παραδόθηκε στις Αρχές, ενώ χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί στον ανακριτή.

Το βαρύ ιστορικό του 35χρονου, η επιστροφή στη Μάνη και οι εμμονές
Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, ο 35χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και, μάλιστα, για το λόγο αυτό είχε νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο είχε πάρει εξιτήριο το Σεπτέμβριο.
Τα προβλήματα του νεαρού άνδρα ξεκίνησαν, έπειτα από τροχαίο που είχε σε νεαρή ηλικία στην Κρήτη. Η εισαγωγή του 35χρονου στο ψυχιατρικό ίδρυμα δεν ήταν η πρώτη, αφού η περίεργη συμπεριφορά του τον είχε οδηγήσει πολλές φορές στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο.
Η τελευταία εισαγωγή έγινε λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του, αφού και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει επεισόδια στην περιοχή, ενώ ο 35χρονος είχε εμμονές με κάποια άτομα, όπως το γείτονα που επιχείρησε να κάψει.

Η σχέση με τον πατριό
Κάτοικοι του Αγίου Νικολάου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον πατριό του 35χρονου, ο οποίος, όπως λένε, αγαπούσε το νεαρό, του προσέφερε χρήματα, ενώ του είχε μεταβιβάσει ακίνητα κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά, ο 35χρονος δεν έδειχνε ευχαριστημένος με τη σχέση τους, ενώ τελευταία επιθυμούσε τη μεταβίβαση σε αυτόν ενός οικοπέδου. Ίσως αυτό να στάθηκε η αιτία για την αποτρόπαια πράξη του.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η κηδεία του πατριού του θα γίνει αύριο Πέμπτη το πρωί στα Ρίγκλια της Μάνης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση