Ο Χρήστος Μαλαπάνης πέρασε… στη μνήμη της Καλαμάτας

Ο Χρήστος Μαλαπάνης πέρασε… στη μνήμη της Καλαμάτας

Η πόλη της Καλαμάτας συνόδευσε σήμερα το μεσημέρι τον πρώην δήμαρχό της, Χρήστο Μαλαπάνη, στην τελευταία του κατοικία. Από νωρίς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ήταν γεμάτος από κόσμο που θέλησε να τον αποχαιρετήσει.
Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης,  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Βίκυ Καρέλια, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, δήμαρχοι από τους περισσότερους Δήμους της Μεσσηνίας, εκπρόσωποι από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πρώην αυτοδιοικητικοί παράγοντες, πρώην βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Μεσσηνίας, μέλη φορέων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας και στα νομικά του πρόσωπα, καθώς και πλήθος κόσμου.
Για τον Χρήστο Μαλαπάνη μίλησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σταύρος Μπένος, η κόρη του εκλιπόντος Πόπη Μαλαπάνη και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Ακολούθησε πομπή, η οποία πέρασε μπροστά από το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στους δρόμους της Καλαμάτας, για να ολοκληρωθεί με την ταφή του Χρήστου Μαλαπάνη.
Ο Χρήστος Μαλαπάνης, μία από τις πλέον σημαίνουσες και ευγενείς μορφές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία, έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Αυτοδιοικητικός με σκέψη πρωτότυπη και ύφος ξεχωριστό, ο Χρήστος Μαλαπάνης υπήρξε περίπτωση μοναδική στην τοπική πολιτική σκηνή.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο “Θάρρος”

https://youtu.be/oL56oGlir3o

https://youtu.be/LN8-G79oRMM