Μοντέρνος «κοριός» εμφανίζεται στη δικογραφία – Ο οποίος δεν είναι της εποχής… Δράκου!

Μοντέρνος «κοριός» εμφανίζεται στη δικογραφία – Ο οποίος δεν είναι της εποχής… Δράκου!

Εκπλήξεις φέρνει η δικογραφία για τον «κοριό»
 
 
Από την αρχή είχαμε γράψει ότι η υπόθεση παρακολούθησης με τεχνικά μέσα του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, θα πάει μακριά. Και είναι σίγουρο πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσίασε αμέσως μετά το Πάσχα σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η δικογραφία πλέον από τις αστυνομικές Αρχές που ανέλαβαν τη διερεύνηση ολοκληρώθηκε σε κάθε επίπεδο και σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για μια δικογραφία που περιλαμβάνει αρκετά και ενδιαφέροντα στοιχεία, που τουλάχιστον θα… συζητηθούν!
 
Προσδιορίσθηκε χρονικά
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, πράγματι, όπως είχε γράψει το «Θ», από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος ο κοριός είναι παλαιότερης κατασκευής και συμβατικής τεχνολογίας. Δεν είναι, δηλαδή, ψηφιακός. Φέρει, όμως, ξεκάθαρα στοιχεία που τον τοποθετούν χρονικά στο πρόσφατο παρελθόν! Και ειδικότερα στα τελευταία χρόνια.
Σίγουρα, πάντως, δεν είναι από την εποχή του αιρετού νομάρχη Δημήτρη Δράκου «ή και παλιότερα», όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του ο περιφερειάρχης. Άλλωστε, ο κ. Δράκος δεν είχε ποτέ υπολογιστή στο γραφείο του, όπως άλλωστε και μετά ο πρώτος αντιπεριφερειάρχης του κ. Τατούλη, Χρήστος Μαλαπάνης, ο οποίος παραιτήθηκε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο πρώτος υπολογιστής στο κεντρικό γραφείο του 4ου ορόφου τοποθετήθηκε όταν αντιπεριφερειάρχης ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης  Αλευράς, ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως όταν το 2014 ανέλαβε καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη η κα Αλειφέρη, δεν υπήρχε υπολογιστής στο γραφείο και τοποθετήθηκε μετά.
 
Ενδιαφέροντα στοιχεία
Η δικογραφία περιλαμβάνει κι άλλα πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας και την περιορισμένη εμβέλεια του «κοριού», το ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση της μπαταρίας που έφερε κ.ά.  Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται από την πλευρά της αντιπεριφερειάρχη να ορισθεί τεχνικός σύμβουλος, προκειμένου να υπάρξει και δικό του πόρισμα για το μηχάνημα που βρέθηκε «φυτεμένο» στον υπολογιστή του γραφείου της κας Αλειφέρη.
Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε και να μάθουμε για την «καυτή» ιστορία του κοριού, ενώ δεν αποκλείονται και επίσημες ανακοινώσεις.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη