Το γραφείο του Μητσοτάκη και τον Θ. Νέζη «δείχνει» ο Τατούλης για τον κοριό

Το γραφείο του Μητσοτάκη  και τον Θ. Νέζη «δείχνει» ο Τατούλης για τον κοριό

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Πέτρος Τατουλης, “πήρε το όπλο του” και άρχισε να… πυροβολεί για το θέμα του κοριού στο γραφείο της πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.

Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο θέμα εμπλέκονται το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης. “Εσείς ήσασταν ο επικεφαλής», απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη, «μαζί με το γραφείο του Μητσοτάκη των αποστασιών που έγιναν στην παράταξή μου. Έχω πει σε κρυφό χρόνο ότι την ιστορία του κοριού την έστειλε το γραφείο Μητσοτάκη με εντολή, με πρώτο φυσικό αυτουργό και ηθικό αυτουργό τον Θανάση το Νέζη. Με ονόματα τα λέω. Σε λίγο θα αποκαλυφθούν και άλλα πολλά”, σχολίασε ο κ. Τατούλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας τόνισε ότι “ερχόσαστε εδώ χωρίς επιχειρήματα, να πετάτε στον αέρα ονόματα διάφορα ότι έκαναν διάφορα πράγματα χωρίς να μπορείτε να αποδείξετε κάτι. Αυτό είναι απαράδεκτο”.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπήρξε φίλος σε πολιτικό επίπεδο με τον Θανάση Νέζη, καθώς δεν αρνείται ποτέ τις φιλίες του, αλλά αυτό δε συνδέεται με όσα ακούστηκαν από τον κ. Τατούλη.

Προηγουμένως, βέβαια, είχαμε μία ακόμα… μονομαχία των δύο πολιτικών ανδρών. Ο κ. Τατούλης παίρνοντας το λόγο για προσωπικό ζήτημα ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι επικριτές της ελευθερίας και της ελεύθερης διατύπωσης των σκέψεων. “Έρχεται ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, που δεν έχει πολιτική υπόσταση, ένας άνθρωπος που έπεσε στα γόνατα για να φιλήσει το χέρι του Σαμαρά στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, να κρίνει πολιτικά την πολιτική μου παρέμβαση;”.

Στη συνέχεια ανέφερε πόσο τολμηρός είχε σταθεί απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 2008 και απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη, τόνισε: “Ξεπεράστε τον κομπλεξικό σας εαυτό. Δεν είστε πολιτικοί. Είστε απλώς ένας άνθρωπος τυχερός, άνθρωπος της δολοπλοκίας”.

Ο κ. Νίκας πήρε το λόγο και απάντησε ότι αυτός δεν έκανε καμία αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο. “Έκανα πολιτική κριτική στην κυρία με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται”, αναφερόμενος βεβαίως στην κυρία Νικολάκου, κάτι που δημιούργησε ένταση.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε να μιλήσει επί προσωπικού, γιατί με τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από τον κ. Τατούλη εθίγη η προσωπικότητά του. “Αυτό είναι μία επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς”, υποστήριξε. Και συνέχισε: “Ποτέ δεν άλλαξα πολιτική θέση, ήταν πάντα συγκεκριμένες. Ποτέ δεν πήγα από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ., στον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ από εκεί, γύρω γύρω τσαλαβούτα, ώστε να επιβιώσουμε πολιτικά. Δεύτερον, δεν έχω μάθει να φιλώ το χέρι κανενός. Δεν έχω ανάγκη να φιλώ το χέρι κανενός. Εμένα ο Σαμαράς με στήριξε. Όπως και οι άνθρωποι του Σαμαρά που ήρθατε σε σύγκρουση με τους κοριούς που λέτε και τα λοιπά. Άνθρωποι του πρώην πρωθυπουργού ήταν και τις απόψεις για εσάς του Σαμαρά τις ακούσατε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης”.

Ο κ. Νίκας έκλεισε την απάντησή του λέγοντας: “Να βρίζετε όσο μπορείτε, δε θα πάρετε απαντήσεις”.

Το θέμα έκλεισε με την κυρία Νικολάκου λέγοντας ότι χαίρεται που τρομοκρατείται ο κ. Νίκας να πει ακόμα και το όνομά της και τον κάλεσε αν έχει τα πολιτικά κότσια να είναι υποψήφιος του χρόνου στις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νέζης σημείωσε την έκπληξή του με τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο και η επόμενη κίνησή του θα είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, μόλις πάρει στα χέρια του τα επίσημα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Α.Π.


ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ
Επιμένει για το ρόλο του Θ. Νέζη στην εναντίον του “σκευωρία” με τον κοριό

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Πέτρος Τατούλης, σε νέα χθεσινή ανακοίνωση της παράταξής του, επιμένει στους ισχυρισμούς του για το ρόλο που έπαιξε το γραφείο του πρωθυπουργού και ο Θανάσης Νέζης ειδικότερα, στη “μεθοδευμένη σκευωρία” εναντίον του, όπως ισχυρίζεται, με τον κοριό στο γραφείο της πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη.

Ειδικότερα, στη νέα ανακοίνωση από την παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” επισημαίνεται: «Επανειλημμένα ο πρ. περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πέτρος Τατούλης, έχει δηλώσει δημόσια αλλά και στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές ότι η υπόθεση που αφορούσε στην τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης στο γραφείο της πρ. αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας είναι κατά την άποψή του μία σκηνοθετημένη και μεθοδευμένη σκευωρία εναντίον του, από πολιτικούς του αντιπάλους, με αποκλειστικό στόχο η διοίκηση της Πελοποννήσου να περάσει στα χέρια του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη.

Οι πολιτικές εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα τον Πέτρο Τατούλη, αφού στους εμπλεκόμενους πρώην συνεργάτες του “εξοφλήθηκαν” τα πολιτικά γραμμάτια με σημαντικές πολιτικές και διοικητικές θέσεις.

Είναι δεδομένο ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού και ο κ. Νέζης προσωπικά πρωταγωνίστησαν προεκλογικά και μετεκλογικά καλώντας μέλη της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” να αποστατήσουν και να στραφούν εναντίον του αρχηγού της παράταξής τους.

Ο κ. Νίκας την περίοδο που ήταν δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά και μετά την εκλογή του, τηλεφωνούσε στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Τατούλη να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, καλώντας τους σε αποστασία προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες διχόνοιας και διχασμού, έχοντας την ελπίδα ότι θα καταφέρει τη διάλυση της “Νέας Πελοποννήσου”.

Ο κ. Νίκας γνώριζε πολύ καλά ότι η παραμονή του Πέτρου Τατούλη και των έμπειρων συμβούλων του στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αναδείκνυε την πολιτική του ένδεια και την ανικανότητα του και θα γκρέμιζε για πάντα το ψεύτικο προφίλ του “ικανού” δημάρχου Καλαμάτας.

Κατά τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μετά τις γνωστές επιθέσεις του κ. Νίκα με ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον του Πέτρου Τατούλη και περιφερειακών συμβούλων της “Νέας Πελοποννήσου”, ο κ. Τατούλης, λαμβάνοντας το λόγο επί προσωπικού, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην πολιτική εξόντωση που επιδίωξε στις εκλογές του 2019 το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα ο εξ απορρήτων Μεσσήνιος σύμβουλός του Θανάσης Νέζης, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των “νόμιμων” υποκλοπών που συγκλονίζουν το πολιτικό σκηνικό και δυσφημούν τη χώρα μας διεθνώς, εντείνονται οι υποψίες μας για τα “μέσα” και τους “τρόπους” που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του επικεφαλής και μελών της “Νέας Πελοποννήσου”, προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή του κ. Νίκα.

Εάν ο κ. Νέζης επιθυμεί η πολιτική αντιπαράθεση να μεταφερθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και να ακουστούν από αυτόπτες μάρτυρες αυτά τα οποία ο ίδιος έλεγε προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη, δεν έχουμε καμία αντίρρηση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και τον περιμένουμε…

Η “πολιτική” δραστηριότητά του, άλλωστε, και ο ρόλος που συνήθως αναλαμβάνει στις κομματικές “αποστολές” είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται επί σειρά ετών με τα δρώμενα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Η υπόθεση του κοριού μετά τρία χρόνια ανακρίσεων και ερευνών τέθηκε στο αρχείο και όσοι προσπάθησαν για να πλήξουν προσωπικά και πολιτικά τον Πέτρο Τατούλη, να χαρακτηρίσουν το συγκεκριμένο θέμα ως “Τατούλης Gate”, πολύ σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».