Αφού ο Δήμος Καλαμάτας αδιαφορεί για τα ετοιμόρροπα κτήρια, ας παρέμβει ο εισαγγελέας…

Αφού ο Δήμος Καλαμάτας αδιαφορεί για τα ετοιμόρροπα κτήρια, ας παρέμβει ο εισαγγελέας…

Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός ή κάτι χειρότερο στην οδό Αναγνωσταρά 
Πλέον η κατάσταση με τα κτήρια που σωριάζονται στους δρόμους της Καλαμάτας έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Ενδεικτικά θα θυμίσουμε το κτήριο στην παραλία της Καλαμάτας και το κτήριο στην οδό Αριστοδήμου, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό συνέβη στην οδό Αναγνωσταρά.
Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα ένας εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε την οδό Αναγνωσταρά και έντρομοι οι περίοικοι του κτηρίου στο νούμερο 28 είδαν τμήμα της σκεπής να έχει πέσει στο δυτικό πεζοδρόμιο, σε ένα δρόμο που είναι ο πρώτος παράλληλος της Αριστομένους!
Εμείς φτάσαμε στο σημείο κάποιες ώρες αργότερα, με το αποτέλεσμα της πτώσης να είναι ακόμα εκεί. Απλά, δε, υπήρχαν κάποιοι κώνοι με μια κορδέλα, που όμως δεν ήταν καν στη θέση τους!.
Ότι έγινε ξημερώματα είναι πραγματικά θαύμα, αφού το συγκεκριμένο δρόμο διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες πεζοί και αυτοκίνητα, κι αν περνούσε κάποιος εκείνη τη στιγμή, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί.
Γυρνώντας το χρόνο λίγο πίσω, το μυαλό μας πάει στο κτήριο της οδού Κορώνης, ένα κτήριο σε κεντρικό δρόμο, στην καρδιά της παραλίας, που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, ευτυχώς ξανά ξημερώματα.
Έπειτα φθάνουμε στις 28 Δεκεμβρίου, οπότε μέρος κτίσματος της οδού Αριστοδήμου υποχωρεί και ευτυχώς από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος. Στο σημείο έφθασε η Αστυνομία και το απέκλεισε προσωρινά. Μάλιστα, μπορεί να πέρασαν 5 (!) μήνες, όμως κανείς δε φιλοτιμήθηκε να απομακρύνει τα μπάζα που έπεσαν στο πεζοδρόμιο, που πλέον είναι προς χρήση.
Άραγε, για πόσο ακόμα θα ελπίζουμε στην τύχη; Στο κέντρο της Καλαμάτας υπάρχουν κτήρια που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σωριαστούν, με συνέπειες τραγικές. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τους ιδιοκτήτες; Κι αν ναι, τι έκανε όταν αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν; Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας, αφού μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν;

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση