Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο το πάρκο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο το πάρκο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις των παραπηγμάτων 
Ύστερα από πολλές προσπάθειες και συζητήσεις ξεκίνησε η κατεδάφιση των αυθαίρετων κτηρίων που υπήρχαν για χρόνια στο λιμάνι της Καλαμάτας και ειδικότερα στο σημείο που ξεκινά ο μόλος.
Χθες, λοιπόν, γκρεμίστηκε το κτήριο που τελευταία στέγαζε τους Διασώστες, καθώς έπειτα από συνεννόηση με το Δήμο τούς δόθηκε χώρος στο σταθμό του ΟΣΕ. Έτσι δε σημειώθηκε καμία αντίδραση για την κατεδάφιση του κτηρίου και για αυτό το λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας θέλησε να τους ευχαριστήσει.
Επίσης, ο κ. Νίκας θέλησε να τονίσει ότι, κατασκευάζοντας αυθαίρετα σε τουριστικές περιοχές, ουσιαστικά υποθηκεύεται το μέλλον τους. Όπως είπε, ένα αυθαίρετο με την ελληνική γραφειοκρατία είναι δύσκολο να κατεδαφιστεί.
Μιλώντας για το παραλιακό μέτωπο, σημείωσε ότι αποτελεί πλέον την πιο τουριστική ζώνη της Καλαμάτας και έτσι μετά το αυθαίρετο που κατεδαφίστηκε χθες, θα γκρεμιστούν και όλα τα γειτονικά.
Όσο για εκείνα στα οποία στεγάζονται οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, είπε ότι θα γίνουν νέες, σε συνεννόηση με τους συλλόγους.
 
Πάρκο Πανελληνίου
Σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο πάρκο που δημιουργείται μπροστά στο Πανελλήνιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι μέχρι να φτάσει στο φόρτε της η τουριστική περίοδος αναμένεται να έχει τελειώσει η κατασκευή. Κατασκευή που γίνεται με χορηγία του Γεωργίου Μαντζή, τον οποίον ο Παναγιώτης Νίκας θέλησε να ευχαριστήσει, καθώς αν γινόταν με εμπλοκή του Δημόσιου Λογιστικού και της ελληνικής γραφειοκρατίας, δε θα είχε ολοκληρωθεί ούτε σε 3 χρόνια, κάτι που, όπως σχολίασε, συμβαίνει ήδη με τη μονοδρόμηση και πλακόστρωση της Ναυαρίνου.
Τέλος, ο κ. Νίκας θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, για την άψογη συνεργασία που έχουν με το Δήμο.
Π.Μπ.