45χρονη εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια στην Καλαμάτα

45χρονη εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια στην Καλαμάτα

Για εξαπάτηση 162 οδηγών, εκδίδοντάς τους πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων, κατηγορείται μια 45χρονη στην Καλαμάτα και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά χθες η Αστυνομία, από τη δράση της είχε καταφέρει να αποσπάσει 45.000 ευρώ από το 2015 έως και το Μάιο που μας πέρασε.
 
162 περιπτώσεις
Την υπόθεση εξιχνίασε ύστερα από καταγγελίες που δέχθηκε και έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και διαπίστωσε συνολικά 162 περιπτώσεις πλαστογραφίας και απάτης στην Καλαμάτα.
Η 45χρονη φέρεται τα προηγούμενα χρόνια να είχε την ευθύνη υποκαταστήματος ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλαμάτα, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το Μάιο του 2015 έως και το Δεκέμβριο του 2016 λειτούργησε δικό της ασφαλιστικό γραφείο, με διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες. Ακολούθως έκλεισε την ατομική αυτή επιχείρηση και συνέχισε, προφανώς, να εργάζεται από το σπίτι της.
Τον τελευταίο καιρό, όμως, οδηγοί που θεωρούσαν ότι έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους, όταν ενεπλάκησαν σε τροχαίο διαπίστωσαν ότι η ασφάλεια που είχαν στα χέρια τους δεν ήταν έγκυρη. Το ίδιο πάθαιναν και όσοι τύχαιναν σε τροχονομικό έλεγχο, οπότε και διαπίστωναν ότι στην πραγματικότητά το όχημά τους ήταν ανασφάλιστο.
 
Καταγγελίες
Σιγά σιγά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας άρχισαν να φτάνουν και καταγγελίες από οδηγούς οχημάτων. Από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι η 45χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσε ιδιοκτήτες οχημάτων, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.
Συγκεκριμένα, χορηγούσε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων και παραλαμβάνοντας το αντίτιμο αυτών, αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι η 45χρονη είχε διαπράξει συνολικά 162 περιπτώσεις πλαστογραφίας και απατών, από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον Μάιο του 2018, στην Καλαμάτα,, αποκομίζοντας από τη δράση της παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τα 45.930 ευρώ.
Τα δε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια που εξέδιδε ήταν διαφόρων εταιρειών.
 
Πώς το έμαθαν
Από τις 162 περιπτώσεις που έχει εξακριβώσει η Ασφάλεια Καλαμάτας ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι πλαστά, έχουν καταγραφεί 10 περιπτώσεις οδηγών που είχαν αμφιβολίες για την ασφάλιση του οχήματός τους και το έψαξαν. Έξι οδηγοί το έμαθαν όταν ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα, ενώ 10 όταν τροχονόμοι τούς επέβαλαν έπειτα από έλεγχο πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα. Τέλος, δύο οδηγοί το έμαθαν όταν από την ασφαλιστική εταιρεία που φαινόταν ότι είναι ασφαλισμένοι απαίτησαν αποζημίωση από λοιπές καλύψεις που υποτίθεται ότι είχαν, όπως θραύση κρυστάλλων. Όλοι οι υπόλοιποι το πληροφορήθηκαν με την αποκάλυψη της υπόθεσης.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της στην Καλαμάτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και άλλων εγγράφων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής της σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη