Κηδεύτηκε ο άτυχος επισμηναγός Νικόλας Βασιλείου

Κηδεύτηκε ο άτυχος επισμηναγός Νικόλας Βασιλείου

Βουβός πόνος κάλυψε χθες το πρωί το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, όπου πλήθος πολιτών, συνάδελφοι, παιδικοί φίλοι, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων απέτισαν φόρο τιμής και το ύστατο χαίρε στον 37χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλα Βασιλείου, που έχασε τη ζωή του την Τρίτη το πρωί κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, βόρεια της Σπάρτης.
Τραγικές φιγούρες η γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, οι γονείς του και τα αδέλφια του.
 
Λαοθάλασσα
Στην κηδεία εκπροσώπησαν την κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ενώ παρέστη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πρατσόλης, ο βουλευτής της Ν.Δ., Σίμος Κεδίκογλου, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Σαμαράς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεπούρων Αλέξανδρος Ηλίας και σύσσωμοι οι κάτοικοι των Ζαράκων.
Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου οι σκηνές ήταν σπαρακτικές.
 
Τραγική είδηση
Ο πρώτος που έμαθε την τραγική είδηση την Τρίτη ήταν ο δίδυμος αδερφός του, που υπηρετούσε επίσης στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα. Ήταν εκείνος που μόλις ενημερώθηκε για το μεγάλο κακό, τηλεφώνησε στον πατέρα του. Ήταν 8:50 το πρωί, όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη έξω από το χωριό Κολλίνες, κοντά στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας.
Το αεροσκάφος συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση περιδίνησης και είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. 
Ο αθλητικός σύλλογος του χωριού Ζάρακες εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου Νίκου: «Όλο το χωριό ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για σένα, γιατί ήσουν από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που έβγαλε το χωριό μας. Ο άδικος χαμός σου μας συγκλόνισε, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο κάτοικο, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα, γιατί αφιέρωσες τον εαυτό σου στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου ενός κυρίαρχου κράτους. Θερμά συλληπτήρια στην σύζυγο τα παιδιά τα αδέρφια και τους γονείς σου. Καλό Παράδεισο, φίλε Νίκο Βασιλείου». 
Β.Β.