Ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος από την Καλαμάτα και τον Δαναό στην Εθνική Κωφών!


Η φανέλα με το εθνόσημο είναι το όνειρο κάθε αθλητή, στην περίπτωση του Ανδρέα Φιλιππόπουλου όμως η επιτυχία είναι διπλή.
Ο 19χρονος Καλαματιανός ποδοσφαιριστής του Δαναού δεν άφησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ακοή να σταθεί εμπόδιο στη ζωή του και με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων και των υπευθύνων της τοπικής μας ομάδας κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες ζει μοναδικές στιγμές στη Σουηδία, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών U21. Ο Ανδρέας είχε κληθεί παλιότερα σε προπονήσεις και φιλικά προετοιμασίας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αυτή είναι πρώτη του επίσημη συμμετοχή. Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε ως βασικός στο εναρκτήριο παιχνίδι, που διεξήχθη χθες στη Στοκχόλμη, κόντρα στην διοργανώτρια. Παρά την ήττα η παρουσία του εκεί αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την Ελλάδα και τον Ανδρέα με δύο ακόμα παιχνίδια στο πλαίσιο των ομίλων. Το πρόγραμμα έχει ειδικότερα ως εξής: Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα (Ελλάδος) 1 μ.μ., Ουκρανία-Ελλάδα και Δευτέρα 6 Αυγούστου 4 μ.μ.
Ελλάδα-Ρωσία. Τα παιχνίδια μεταδίδονται ζωντανά από το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://u21eurodeaf2018.com/event/.
Ο προπονητής του Δαναού, Πέτρος Δημόπουλος, παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα με ιδιαίτερη συγκίνηση και δικαιολογημένα αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να δώσει στον Ανδρέα την ευκαιρία να συμμετάσχει ως ισότιμο μέλος στην ομάδα και στα τοπικά πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Τοπικής. Από την ηλικία των 14 ετών στον καλαματιανό σύλλογο ο διεθνής Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει δεκάδες συμμετοχές ως βασικός ή αναπληρωματικός, έχοντας φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά και ζήσει τη χαρά της χαράς της επίτευξης μερικών γκολ.
Ούτως ή άλλως η συμμετοχή όλων των παιδιών και όχι η νίκη αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας από ιδρύσεως του Δαναού, ενώ ο Πέτρος Δημόπουλος προσθέτει ότι όλοι οφείλουμε να στηρίζουμε περισσότερο τα άτομα της κοινωνίας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και τότε είναι που παιδιά όπως ο Ανδρέας μπορούν να ανθίσουν και να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, απολαμβάνοντας ισότιμα τις χαρές της ζωής και του αθλητισμού…
Χ.Ε.