Παναγιώτης Νίκας : «Με ενδιαφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου…»

Παναγιώτης Νίκας : «Με ενδιαφέρει  η Περιφέρεια Πελοποννήσου…»

Στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις γύρω από το πολιτικό του μέλλον προχώρησε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μέσω του “Θ”. Θέλησε, με το δικό του τρόπο, να ξεκαθαρίσει τα σχέδιά του για το αύριο ή καλύτερα για το 2019 και μετά. Αφορμή στάθηκε πληροφορία της εφημερίδας μας ότι τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εξάλλου, μόλις τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει ότι “επειδή διαβάζω διάφορα και στις ιστοσελίδες και στις εφημερίδες, η δική μου απόφαση βρίσκεται σε συνάρτηση με τις αποφάσεις και τις θέσεις άλλων.
 Ένας δήμαρχος ή οποιοσδήποτε κατέχει μια θέση κεντρική στο πολιτικό και αυτοδιοικητιοκό σύστημα, πρέπει να κουβεντιάσει με ανθρώπους. Δεν είναι προσωπικό του θέμα να βγει και να πει θα κάνω τούτο ή το άλλο.
Πρέπει να κουβεντιάσω με παράγοντες αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς και με τη δημοτική ομάδα που συμπορεύτηκα μέχρι σήμερα ή και με τους πολύ περισσότερους από 25 ανθρώπους της δημοτικής ομάδας. Δεν είναι ατομικό μου θέμα, γιατί από τη δική μου απόφαση θα εξαρτηθούν και άλλα πράγματα”.  
Στην ερώτησή μας για τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Νίκας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, αμφισβητώντας, μάλιστα, ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο πρόγραμμά του.
Αντίθετα, μας είπε ότι αυτό που θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες είναι να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση, προφανώς για θέματα που αφορούν το μέλλον της Καλαμάτας.
Στη συζήτηση δεν μας έκρυψε, όμως, ότι όντως τον ενδιαφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια και είναι “πολύ σημαντικό”, όπως σχολίασε, “ο Περιφερειάρχης να είναι από το μεγαλύτερο Νομό της περιοχής”. Συμπλήρωσε, δε ότι αυτό θα είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, από τη στιγμή που υπάρχουν βασικά έργα υποδομών που θα πρέπει να υλοποιηθούν, για να προχωρήσει η Μεσσηνία ένα βήμα παραπάνω προς την ανάπτυξη.
Από την άλλη, μας είπε ότι σε περίπτωση που ευοδωθεί η υποψηφιότητά του δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συγκρούσεις με κανέναν πολιτικό του αντίπαλο. “Σέβομαι όλους τους υποψηφίους και πολύ περισσότερο τον Πέτρο Τατούλη”, σχολίασε ενδεικτικά.
Στην κουβέντα μας δεν έκρυψε ακόμα δύο πράγματα. Πρώτον, ότι σε τελική ανάλυση μπορεί και να μην κάνει τίποτα απ’ όσα προγραμματίζει μια και είναι “χορτασμένος από καρέκλες και αξιώματα”. Δεύτερον, τόνισε για άλλη μια φορά την έγνοιά του για το μέλλον της δημοτικής του παράταξης, αλλά και της Καλαμάτας. “Προσωπικά, θα ήθελα ο επόμενος δήμαρχος να προχωρήσει περισσότερο την αναπτυξιακή διαδικασία στην οποία βρίσκεται η πόλη. Χωρίς αγκυλώσεις και πολλά λόγια  που θα μείνουν κενά περιεχομένου. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το συνέδριο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας. Πρέπει, επιτέλους, να ξέουμε τι θέλουμε για το λιμάνι της πόλης. Η σημερινή κατάσταση δεν το τιμά”.
Αν θέλετε ένα συμπέρασμα από την χθεσινή συζήτηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, θα λέγαμε ότι για τον ίδιο μια νέα θητεία δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει. Αντίθετα, όντας και άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης για δεκαετίες, θα έπαιζε το στοίχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αρκεί να τηρηθούν τα προαπαιτούμενα…  
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη