Π. Νίκας: «Ξέρω να κάνω τις υπερβάσεις μου, αναγνωρίζω ότι διακεκριμένα πρόσωπα, όπως και ο κ. Σαμαράς, έχουν λόγο»


 «Κινούμαι σ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου… Δεν έχω πρόβλημα να πάω και σπίτι μου»
 
 
Επιβεβαίωσε συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από 10 ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας!
 
 
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ήταν αναπόφευκτο να μη σχολιάσει ο δήμαρχος Καλαμάτας τα όσα ακούγονται και γράφονται αναφορικά με το μέλλον του.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά που βρίσκεται στην Πύλο τις ημέρες αυτές, για να συζητήσει τα σχέδια που αφορούν στο πολιτικό του «μέλλον», υπογράμμισε ότι έχει πάρει εδώ και καιρό τις αποφάσεις του και δεν έχει πρόβλημα ακόμα και να πάει στο σπίτι του. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του να «παρακαλάει», παρά μόνο χρωστά χάρη στον κόσμο που τον εξέλεξε όλα αυτά τα χρόνια στα αξιώματα που κατέχει.
Αναφορικά με το μέλλον του, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις κυρίως με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα σχέδιά του, όπως και με κομματικά στελέχη και πρόσωπα, κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, όπως τόνισε, ουδέποτε παρέκλινε από τις ιδεολογικές του προσεγγίσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει έχθρα με κανέναν, έχει μάθει να κάνει τις υπερβάσεις του και αναγνωρίζει ότι λόγο στις εξελίξεις οφείλουν να έχουν και διακεκριμένα και αναγνωρισμένα πρόσωπα, όπως και ο κ. Σαμαράς για τον οποίο έγινε η ερώτηση.
Παράλληλα, ο κ. Νίκας επισήμανε ότι διαβάζει στον Τύπο διάφορα «ευφάνταστα» σενάρια σχετικά με το με ποιον συναντήθηκε, τι είπε κ.ο.κ., λέγοντας ότι πρόκειται για «παραμύθια» τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιον έχει συναντηθεί ή όχι και τι έχει πει.
Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς όμως να αποκαλύψει το παραμικρό για το τι ειπώθηκε σ’ αυτή τη συνάντηση.
Αναφορικά με το πότε θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του, ο κ. Νίκας απάντησε όταν είναι «ώριμες οι συνθήκες και ο καιρός», λέγοντας ότι έπειτα από τρεις θητείες δήμαρχος σε μια μεγάλη πόλη όπως η Καλαμάτα, νιώθει απελευθερωμένος.
Έκλεισε, δε, λέγοντας ότι συνεχίζει τις επαφές του κινούμενος σ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Περιφέρεια στις ερχόμενες εκλογές.
 
Του Κώστα Γαζούλη