Στην προεκλογική κούρσα για το Δήμο Καλαμάτας και ο Γιώργος Καραμπάτος

Στην προεκλογική κούρσα για το Δήμο Καλαμάτας και ο Γιώργος Καραμπάτος

Το… δελτίο υποψηφίων δημάρχων για το δήμο Καλαμάτας, ενόψει των εκλογών του 2019, όλο και μεγαλώνει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Θ” επιβεβαιώνονται οι φήμες, που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργου Καραμπάτου, να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην…εκλογική κούρσα.
Μάλιστα, ήδη ένας πυρήνας φίλων και συνοδοιπόρων του ετοιμάζεται για το πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα έχει ως μότο ότι το μέχρι σήμερα σύστημα απέτυχε, γι’ αυτό το μέλλον του Δήμου απαιτεί πολιτικές που θα “φέρουν τον κόσμο ανάποδα”. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια με έντονα στοιχεία ριζοσπαστισμού και πρωτοποριακών ιδεών.
Έμφαση δίνεται στις ιδέες της συλλογικότητας, της κυκλικής οικονομίας, αλλά και στην ανάπτυξη της γειτονιάς. Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα θα υπάρχει στην ιδέα της κυκλικής οικονομίας, το οποίο στην ουσία είναι η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει τη σταδιακή δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου που επιτρέπει τη χρήση των υλικών για πολύ μεγαλύτερο χρόνο με παράλληλη ελαχιστοποίηση της χρήσης φυσικών πόρων.
Είναι η μετάβαση από ένα κάθετο μοντέλο “παραγωγής, κατανάλωσης, απόρριψης” σε ένα κλειστό κυκλικό μοντέλο όπου τα προϊόντα θα μπορούν να αποσυναρμολογούνται και να επαναχρησιμοποιούνται με την ελάχιστη δυνατή μεταποίηση.
Και για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους, μόνο η αξιοποίηση των οικιακών σκουπιδιών με την κατάλληλη μέθοδο μπορεί να αποφέρει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία του δήμου Καλαμάτας. Επίσημες ανακοινώσεις από τον Γιώργο Καραμπάτο, τόσο για το πρόγραμμα όσο και για την υποψηφιότητά του θα γίνουν στον κατάλληλο χρόνο.

Του Αντώνη Πετρόγιανννη