Τα αίτια της πτώσης του Τ2 ψάχνουν οι εμπειρογνώμονες!

Τα αίτια της πτώσης του Τ2 ψάχνουν οι εμπειρογνώμονες!

Πένθος στο χωριό του άτυχου επισμηναγού
 
 
Τα αίτια της πτώσης του μοιραίου T-2 Buckeye, που στοίχισε τη ζωή του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, αναζητά κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει ό,τι έχει απομείνει από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.
Βαρύ έχει πέσει το πένθος από την Τρίτη στο πατρικό σπίτι του άτυχου 37χρονου επισμηναγού, στις Ζάρακες Ευβοίας, αλλά και στην Καλαμάτα, όπου ζούσε με τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του.
 
Βλάβη συστημάτων;
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης επτά ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, κοντά στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας, και βύθισε στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία και την οικογένεια του 37χρονου επισμηναγού. Στο αεροσκάφος επέβαινε ακόμα ένας χειριστής, ο οποίος βρέθηκε σώος λίγη ώρα μετά τη συντριβή του, καθώς πρόλαβε να εκτιναχθεί από το πιλοτήριο.
Όπως δημοσίευσε χθες το in.gr, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η υψηλή επικινδυνότητα της άσκησης που εκτελούνταν και κάποια βλάβη των συστημάτων του αεροσκάφους είναι οι αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του T-2. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνθήκες υπό τις οποίες ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.
Σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.
Ο συγκυβερνήτης ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου και εντοπίστηκε γρήγορα, ενώ ο κυβερνήτης Νικόλας Βασιλείου βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

30episminagos.jpg
 
Στην Εύβοια
Η είδηση της πτώσης του αεροπλάνου και του θανάτου του Νίκου Βασιλείου βύθισε στο πένθος το χωριό του, Ζάρακες Ευβοίας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι μόλις το βράδυ της Δευτέρας επέστρεψαν από την Καλαμάτα που είχαν επισκεφθεί τα δύο παιδιά τους, καθώς και ο δίδυμος αδελφός του άτυχου επισμηναγού υπηρετεί στην 120 ΠΕΑ.
Ο Νικόλας Βασιλείου ήταν πατέρας δύο παιδιών, 8 και 10 ετών, και είχε στο ενεργητικό του 2.500 ώρες πτήσης με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Ήταν ο άνθρωπος εκείνος από τον οποίο περνούσαν οι εκπαιδευόμενοι ίκαροι προτού οριστικοποιηθεί σε ποιο πολεμικό αεροσκάφος θα συνέχιζαν την καριέρα τους στην Πολεμική Αεροπορία.
Η σορός του επισμηναγού μεταφέρθηκε από την πρώτη στιγμή στην Αθήνα για νεκροψία και μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή ακόμα η ημέρα κηδείας στη γενέτειρά του.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη

Διαβάστε επίσης: Το 42χρονο Τ2 πήρε μαζί του τον κυβερνήτη Νικόλαο Βασιλείου και βύθισε σε πένθος Εύβοια και Καλαμάτα  

Έντονος προβληματισμός για τη δεύτερη συντριβή «T-2 Buckeye» μέσα στο 2018!