Όλα έτοιμα για την 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας αύριο Σάββατο

Όλα έτοιμα για την 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας αύριο Σάββατο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας οι φορείς που διοργανώνουν τη «Λευκή Νύχτα».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πώς «γεννήθηκε» αυτή η ιδέα, 7 χρόνια περίπου πριν, όταν ο δήμαρχος στο «Ίλιον» κ. Ζαννέτος τού τη μετέφερε, καθώς την είχαν ήδη υλοποιήσει στο Δήμο της περιοχής της Αθήνας.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι από τις πρωτοπόρες πόλεις που συνεχίζουν με ιδιαίτερη επιτυχία τις βραδιές αυτές, που σκοπό έχουν τόσο την οικονομική ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων όσο και την ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών. Πρόσθεσε ακόμη ότι αύριο Σάββατο αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται να έρθουν ακόμα και πούλμαν από την Αθήνα για να ψωνίσουν στην Καλαμάτα.
Κλείνοντας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ της πόλης για την προβολή, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα φροντίσουν ώστε όλα να κυλήσουν ήρεμα και ομαλά. Τέλος, εξήρε την άψογη συνεργασία του όλα αυτά τα χρόνια με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας και ιδιαιτέρως με την πρόεδρο του κα Ψυλλάκη.
Από την πλευρά της, η Λίλιαν Ψυλλάκη ευχαρίστησε και η ίδια το δήμαρχο Καλαμάτας για την αγαστή συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια και κάλεσε τον κόσμο της Μεσσηνίας, αλλά και κατοίκους γειτονικών νομών, να βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα, όπου οι έμποροι και οι επαγγελματίες θα «κλείσουν» τη θερινή περίοδο των εκπτώσεων με πραγματικά εκπληκτικές προσφορές.
Εκ των διοργανωτών και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτριος Βεργόπουλος, ανέφερε ότι αναμένεται η 6η Λευκή Νύχτα να είναι καλύτερη από ποτέ, λέγοντας ότι είναι πολλά τα προγραμματισμένα «χάπενινγκ» σ’ όλο το κέντρο της πόλης για να ψυχαγωγήσουν επισκέπτες και κατοίκους που θα κάνουν τα ψώνια τους. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλες τις ομάδες εθελοντών που συμβάλλουν γι’ αυτή τη βραδιά και, κυρίως, τις ομάδες διασωστών, που θα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε απρόοπτο.
Η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίνα σημείωσε ότι ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας», εκτός των άλλων, επεκτείνει και την τουριστική περίοδο στην πόλη, ενώ όσοι βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, πρόκειται να διασκεδάσουν και να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την καθαριότητα και το περιβάλλον, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια βραδιά που σκοπό έχει την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των επαγγελματοβιοτεχνών της πόλης. Παράλληλα, βοηθά στην τουριστική προβολή της περιοχής. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο «Λούνα Παρκ» ανακύκλωσης που θα έχει στηθεί στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας και εκεί τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν σωστά γύρω από τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον.

Του Κώστα Γαζούλη