«To Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζει σήμερα και ο Δήμος Καλαμάτας

«To Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζει σήμερα και ο Δήμος Καλαμάτας

Σήμερα   Πέμπτη  15 Αυγούστου  , η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει και τιμά το «Πάσχα του καλοκαιριού», την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και την εις ουρανόν Μετάστασή Της.
Η Θεομήτωρ φεύγει από τον κόσμο, μεταβαίνοντας δίπλα στον Υιό της και Θεό, τον Ιησού Χριστό, όπου εξακολουθεί να μεσιτεύει υπέρ των ανθρώπων.
Με τον Εσπερινό την παραμονή και με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία ανήμερα την εορτή, στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί.
Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη.
Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας, Καλαμίου και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας, όπου απόψε, παραμονή της εορτής και μετά τον Εσπερινό (ώρα ενάρξεως: 19.00), θα ψαλούν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και θα τελεσθεί η περιφορά του Επιταφίου.
Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα λαμπρύνει με την παρουσία της και τις μουσικές της, το βράδυ της παραμονής, τις πανηγύρεις στο Πλατύ, κατά την περιφορά της Ιερής Εικόνας μετά τον Εσπερινό, καθώς και στον Άρι, και ανήμερα την εορτή το μεν πρωί στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, όπου επίσης θα γίνει περιφορά της Ιερής Εικόνας, το δε βράδυ στα Λαίϊκα.
Ο Δήμαρχος  συμμετείχε χθες  στον εορτασμό    στο Ναό του Κοιμητηρίου και στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, ενώ  σήμερα  το πρωί θα βρεθεί σε πανήγυρη στη Μάνη.