ΚΙΝ.ΑΛ. και αυτοδιοικητικές εκλογές…

ΚΙΝ.ΑΛ. και αυτοδιοικητικές εκλογές…

Πριν από δύο μήνες περίπου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,  περιγράφοντας την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχε αναφέρει σχετικά: «Στις εκλογές οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής θα είναι παρούσες. Σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους δήμους, τις πρωτεύουσες των νομών.
 Μέσα από ευρύτερους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τη συμμετοχή όλων όσων πιστεύουν στον νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, που θέτουν ως πρώτο στόχο την τοπική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση του πολίτη, την κοινωνική συνοχή. Με επικεφαλής τα καταξιωμένα στελέχη μας στον χώρο, τα οποία στηρίζουμε. Δεν ζητάμε κομματικές ταυτότητες από τα στελέχη που συγκροτούν τους συνδυασμούς. Όμως θα πρέπει να λειτουργούν στο ευρύτερο προοδευτικό δημοκρατικό πλαίσιο. Με καθαρό όμως προοδευτικό αυτοδιοικητικό λόγο και πολιτική συμμαχιών σε τοπικό επίπεδο που εγγυάται τη δυναμική και την πορεία του συνδυασμού στο πλαίσιο αρχών και θέσεων που επαγγελλόμαστε.
 Με αυτές τις λογικές το Κίνημα Αλλαγής θα καθορίσει τη στάση του, θα εκφράσει τη στήριξή του στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που κινούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας στις Περιφέρειες και στους δήμους».
Τα παραπάνω αποφάσισε να τα κάνει…λιανά σε δύο φάσεις, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία. Υπήρξε μία κατ’ αρχήν συζήτηση με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της “Αλλαγής” στη Δήμο Καλαμάτας (Θόδωρο Μπρεδήμα και Γιάννη Χριστόπουλο), ενώ, προχθές συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ν.Ε. να ανιχνεύσουν το πολιτικό τοπίο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα λέγαμε, ήταν αναμενόμενο.
Καλές οι προθέσεις και οι μεγαλοστομίες για “σύνθεση απόψεων”, αλλά όταν υπάρχει…αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των…μεν και των δε, τότε το αποτέλεσμα μοιάζει με “ρώσικη σαλάτα”.
Πάντως, φαίνεται να κυριαρχεί η απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές, ενώ, στους δήμους της Μεσσηνίας αναζητούνται υποψήφιοι…Βέβαια για να μην υπάρχουν μεγαλύτερες “φουρτούνες” αναμένονται και οι εισηγήσεις των Τοπικών Επιτροπών και  μετά θα υπάρξουν και ανακοινώσεις.    
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη