Έκκληση για αίμα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έκκληση για αίμα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Όταν απευθύνθηκε έκκληση για προσφορά αίματος μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, εκατοντάδες ήταν οι Καλαματιανοί που έσπευσαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανταπόκριση συγκινητική αλλά παράλληλα μη διαχειρίσιμη.
Τότε οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας έφθασαν στο σημείο να κάνουν νέα έκκληση να μη μεταβούν άλλοι, καθώς υπήρχε υπερπλεόνασμα αίματος, ζητώντας από τον κόσμο να δίνει αίμα κι άλλες φορές μέσα στο χρόνο, αφού θα παρατηρούνταν ξανά έλλειψη.
Τελικά, οι φόβοι των εργαζομένων στο Τμήμα Αιμοδοσίας επιβεβαιώθηκαν και έτσι φθάσαμε στο σημείο τα ψυγεία της Τράπεζας Αίματος να αδειάσουν και να γίνεται έκκληση για προσφορά αίματος.
Μάλιστα, οι άνθρωποι της αιμοδοσίας άρχισαν να καλούν αιμοδότες μέσα από το Facebook ή από τα αρχεία που διαθέτει η Υπηρεσία, ώστε να προσέλθουν για να δώσουν αίμα.
Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αλλά όπως μας είπαν από την Υπηρεσία, υπάρχει άμεση ανάγκη από αίμα.
Το αισιόδοξο, όπως ανέφεραν στη συνέχεια, είναι ότι από σήμερα θα γίνουν αιμοληψίες από συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ ελπίζουν να υπάρξουν κι άλλοι να τους μιμηθούν.
 
Ευχαριστήριο από  την Υπηρεσία Αιμοδοσίας
Μάλιστα, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας απέστειλε ευχαριστήριο για όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.
Ακολουθεί το ευχαριστήριο:
«Αξιότιμοι κύριοι,
το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία μας αντιμετώπισε σε καθημερινή βάση μεγάλες δυσκολίες στη διαθεσιμότητα αιμάτων, εξαιτίας των μεγάλων αναγκών και της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών. Για το σκοπό αυτό έγινε κάλεσμα με προσωπικό SMS και e-mail σε μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες, καθώς και μέσω ανακοίνωσης στο χώρο του νοσοκομείου προς το προσωπικό. Η έκκληση κοινοποιήθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία και σε ηλεκτρονικά μέσα.
Η Υπηρεσία μας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βοήθησαν με την προσφορά τους».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση