Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Τριφυλίας ζητά η αντιπολίτευση


Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, μετά το “τσουνάμι” των αποκαλύψεων από το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας (ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ) για τις πολλές και σοβαρές ελλείψεις στην πρόταση ένταξης της Πράξης στο ΕΣΠΑ, ζητά η αντιπολίτευση του Δήμου. Από την άλλη, πολλά και σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η απόλυτη σιωπή του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο, για το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου δήλωσε από μικροφώνου: «Παρόλο που αυτό το χρονικό διάστημα προσωπικά προκλήθηκα και η Δημοτική Αρχή για το τι γίνεται στο αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, απέφυγα να δώσω απαντήσεις, γνωρίζοντας όμως λεπτομέρειες και την πραγματικότητα πώς κινείται η υπόθεση και πού θα φτάσει»!
Χθες το πρωί η επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ., Ιωάννα Μαραβελή, υπέβαλε αίτηση για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Λειτουργίας, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 14616, ημερομηνία 8/10/2018. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι υπογράφοντες την αίτηση δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας, με θέμα «Έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. Τριφυλίας για το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης» αναφέρεται: «Σήμερα (σ.σ. χθες) 08/10/18 εννέα δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας ζητήσαμε με αίτησή μας την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Τριφυλίας με θέμα το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της απώλειας της χρηματοδότησης από τις ολιγωρίες της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.
Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι: Μαραβελή Ιωάννα, Μπακούρος Σωτήρης, Τσούλου Αλεξάνδρα, Κουτσούλης Δημήτρης, Κουτρουμπής Αλέκος, Κυριακουλόπουλος Καλλίνικος, Κουκούμης Σαράντος, Στεργιόπουλος Ανδρέας, Σκιαδάς Γιώργος».
Σημειώνεται ότι με την αίτηση συντάσσεται και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδας και για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να την υπογράψει.
Με ενδιαφέρον, πλέον, αναμένεται η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τις αμέσως επόμενες μέρες με ένα και μοναδικό θέμα, το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης!

Του Ηλία Γιαννόπουλου