Αιχμές εσωπαραταξιακές ο Κατσίβελας, μόνο ευχές ο Τατούλης

Αιχμές εσωπαραταξιακές ο Κατσίβελας,  μόνο ευχές ο Τατούλης

Για πρώτη φορά στα χρονικά του εορτασμού του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν προέβησαν σε δηλώσεις για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή μελετώνται.
Μετά την απόλυση, ως είθισται, οι άρχοντες του Δήμου και της Περιφέρειας κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ δίδοντας ευχές και, κυρίως, αναφέρονται σε έργα και δράσεις για την περιοχή. Κι ενώ θα ανέμενε κανείς, με τη συμπλήρωση  τεσσάρων ετών της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου και με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να απέχουν μόλις σχεδόν επτά μήνες, οι δύο εν ενεργεία αλλά ταυτόχρονα και απερχόμενοι (σ.σ. μιας και λήγει η θητεία τους σε λιγότερο από 11 μήνες) αυτοδιοικητικοί να αναφερθούν σε κάποια έργα, τόσο ο κ. Κατσίβελας όσο και ο κ. Τατούλης, δεν έκαναν καμία απολύτως αναφορά.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, ωστόσο, σε μια αποστροφή του λόγου του, μετά τις ευχές, άφησε αόριστες αιχμές και υπαινιγμούς, που προφανώς μόνον ο ίδιος γνωρίζει σε ποιους απευθύνονται, αλλά φαίνεται πως «χτυπά» στο εσωτερικό της δημοτικής του παράταξης, επιβεβαιώνοντας ότι η συνοχή της έχει διαρραγεί, αφού ανέφερε ότι «άλλοι έχουνε διαλέξει άλλους δρόμους»! Προφανώς και θα γνωρίζει κάτι περισσότερο, μιας και ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι έχουν χωρίσει ή χωρίζουν οι δρόμοι του με κάποιους εκ των συνεργατών του και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.
Και προφανέστατα αναφέρεται στη δημοτική του παράταξη! Μάλιστα, χρησιμοποίησε πληθυντικό, οπότε τεκμαίρεται ότι δεν αναφέρεται σε ένα, αλλά σε περισσότερα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, δήλωσε: «Σήμερα, γιορτή του Αγίου Διονυσίου, γιορτάζει η πόλις των Γαργαλιάνων και το κλίμα είναι χαρούμενο για όλους τους πολίτες. Θέλω να ευχηθώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου ό,τι καλύτερο σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό και συνολικό επίπεδο για όλες τις οικογένειες, για όλους τους δημότες μας, για όλους τους πολύ αγαπητούς ανθρώπους που κατοικούν στην Τριφυλία. Αυτή η περίοδος είναι μία περίοδος εργασίας. Είναι κρίσιμη περίοδος, με την έννοια ότι πολλά θέματα που αφορούν στην αποδοτικότητα του Δήμου μας είναι στο προσκήνιο, και είναι προφανής. Για μας αυτή η περίοδος είναι περίοδος εργασίας κοπιώδους με αποτέλεσμα, με στόχο να έχουμε καλά αποτελέσματα. Άλλοι έχουνε διαλέξει άλλους δρόμους, ο καθένας παίρνει το δικό του».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, περιορίστηκε στη θρησκευτική εορτή δηλώνοντας: «Εύχομαι από βάθους καρδιάς σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες χρόνια πολλά και καλά! Σήμερα που είναι η γιορτή του πολιούχου Αγίου των Γαργαλιάνων εύχομαι σε όλους τους απανταχού της γης, κατοίκους και προερχόμενους από την περιοχή, χρόνια τους πολλά και καλά!
Ο Άγιος Διονύσιος ήταν μία σπουδαία μορφή, η οποία ασφαλώς και επηρέασε όλες τις εξελίξεις της τότε εποχής. Ήταν πολιτικός, ήταν δικαστής, ήταν φιλόσοφος, ήταν μαθηματικός, ήταν μια εξαιρετική προσωπικότητα στο μεταίχμιο της αλλαγής στον κόσμο! Κι αυτό νομίζω ότι περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή που εδώ σε μία περιοχή της Τριφυλίας, στην όμορφη πόλη των Γαργαλιάνων, είναι ο πολιούχος Άγιος. Χρόνια πολλά και καλά!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου