Αλιευτικό Μαραθόπολης: Και η νέα απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας είναι για λανθασμένη Πρόσκληση…

Αλιευτικό Μαραθόπολης: Και η νέα απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας  είναι για λανθασμένη Πρόσκληση…

Απλά «δεν παίζονται» οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καθώς και στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού για το σπουδαιότερο θέμα, για το οποίο έχει γίνει «το σώσε», το έργο «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης», στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας πήραν νέα απόφαση για έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, αλλά και σε αυτή γράφουν λανθασμένη Πρόσκληση του υπουργείου με λανθασμένο κωδικό και λανθασμένη ΑΔΑ!
Η «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου-Λιμενικού Ταμείου-Μεσσηνίας-Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου-Δήμου Τριφυλίας για το έργο “ Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης” ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής.
Αυτή, μάλιστα, όπως προαναφέρεται, ήταν η δεύτερη φορά που το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης. Σε συνεδρίαση στις 18 Δεκεμβρίου 2017 είχε λάβει απόφαση για έγκριση σύναψης για το έργο «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης» (Αριθ Απόφασης 350/2017), με ΑΔΑ: ΩΦΞΤΩΗΕ-ΤΕ5, που αναφερόταν σε υποβολή Τεχνικού Δελτίου Έργου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης /Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Αλιείας και Θάλασσας δυνάμει της Πρόσκλησης 43 παρ. 1,3 (Α/Α ΟΠΣ 2233) (ΑΔΑ: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7) με τίτλο «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα με προπαρασκευαστικές ενέργειες».
Ανάκληση ή ακύρωσης της απόφασης εκείνης μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει.
Την Παρασκευή το Δ.Σ. Τριφυλίας πήρε νέα απόφαση για έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι η απόφαση περί έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης που είχαν λάβει το Δεκέμβρη ήταν για λανθασμένη Πρόσκληση και γι’ αυτό η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, δια του Περιφερειακού Συμβουλίου, τροποποίησε την προηγούμενη απόφασή της για προγραμματική σύμβαση, βάζοντας τα σωστά στοιχεία, ήτοι Κωδικός Πρόσκλησης: Αρ 43 παρ. 1.2.3 (Α/Α ΟΠΣ 2231) και ΑΔΑ: ΨΙ1Γ4653ΠΓ-2ΑΧ! Κι ενώ όλοι θεωρήσαμε ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, επιτέλους, θα έπραττε το ορθό, δηλαδή στη νέα απόφαση να αναγράφεται η ως άνω Πρόσκληση, χθες δεν πιστεύαμε στα μάτια μας διαβάζοντας το «Απόσπασμα από το πρακτικό της με αριθ.15/28-09-2018 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Αριθ. Απόφασης 246/2018, Περίληψη: Έγκριση προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου- Λιμενικού Ταμείου-Μεσσηνίας-Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου-Δήμου Τριφυλίας για το έργο: “ Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης ”», που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΑΔΑ: ΩΧΙΙΩΗΕ-ΖΓΠ!
Παρά τα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί εδώ και εννέα ολόκληρους μήνες για το μπάχαλο και την προχειρότητα αντιμετώπισης του θέματος και τη λανθασμένη Πρόσκληση για την οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις το Δεκέμβρη, στο Σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης αναφέρεται Yποβολή Τεχνικού Δελτίου Έργου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης / Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Αλιείας και Θάλασσας δυνάμει της Πρόσκλησης 43 παρ. 1,3 (Α/Α ΟΠΣ 2233)(Α∆Α: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7)!
Η Πρόσκληση αυτή είναι η λανθασμένη Πρόσκληση με τίτλο «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα με προπαρασκευαστικές ενέργειες».
Σωστή Πρόσκληση είναι η Πρόσκληση είναι με ΑΔΑ: ΨΙ1Γ4653ΠΓ-2ΑΧ – «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 1 H ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΘΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες”». Σημειώνεται ότι το απόσπασμα από το πρακτικό «υπογράφεται» με το ονοματεπώνυμο του αξιοτίμου κ. προέδρου του Δ.Σ. Τριφυλίας.