Αλιευτικό Μαραθόπολης: Το ρεπορτάζ «έσωσε» το Δ.Σ. Τριφυλίας

Αλιευτικό Μαραθόπολης: Το ρεπορτάζ «έσωσε» το Δ.Σ. Τριφυλίας

Ευτυχώς που υπάρχουν οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες και γενικότερα τα ΜΜΕ, θα πρέπει να λένε στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, μετά το «φιάσκο» με την απόφαση του Δ.Σ. για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, η οποία «ανέβηκε» προχθές στη Δι@υγεια. Στο δε απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης για το εν λόγω θέμα αναφερόταν λανθασμένη Πρόσκληση, με λανθασμένο κωδικό και λανθασμένη ΑΔΑ!
Όμως, πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος για την Τριφυλία και δη για τη Μαραθόπολη και τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όταν στη συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Παρασκευής, στην εισήγηση που έγινε, δεν αναφέρθηκε καν για ποιο λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να πάρει νέα απόφαση για έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης;
Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο θέμα, όταν παρά τον «κακό χαμό» που έχει γίνει επί εννέα μήνες, υπάρχουν αιρετοί που δε γνώριζαν – προφανώς μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα κάτι θα έμαθαν – ότι η απόφαση του Δεκέμβρη αναφερόταν σε λανθασμένη Πρόσκληση, με λανθασμένο τίτλο, λανθασμένο κωδικό και λανθασμένη ΑΔΑ;
Και για να μη σπεύσει κανείς να πει ότι «έγινε ένα λάθος της γραμματεία, του γραμματέα που γράφει το απόσπασμα από το πρακτικό για την απόφαση», σημειώνω ότι και τα λάθη ανθρώπινα είναι, όμως η απόφαση που ανέβηκε στη Δι@υγεια δε φέρει την υπογραφή του υπαλλήλου, αλλά υπογράφεται με το ονοματεπώνυμο του αξιοτίμου κ. προέδρου του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας διάβαζε την εισήγηση, ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας, τον διέκοψε λέγοντάς του: «Κύριε, αντιδήμαρχε, συγγνώμη, να σας διακόψω λίγο. Έχουμε περάσει. Πρέπει να περάσει σαν καινούργια ημερομηνία. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τα κάνουμε όλα αυτά. Απλά, επιβεβαιώνουμε τα προηγούμενα που είχαμε πει συν ότι εξουσιοδοτούμε τον κ. δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σαν εκπρόσωπο. Τα ’χουμε πει αυτά».
Η Ιωάννα Μαραβελή ρώτησε: «Γιατί, είναι το ίδιο;» και ο κ. Καλκαβούρας τής απάντησε: «Το ίδιο είναι ακριβώς». Προχθές, λοιπόν, «ανέβηκε» λανθασμένη απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το αλιευτικό καταφύγιο και χθες, μετά το ΜΠΑΜ, από τα δημοσιεύματα, έγινε «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ».
Ευτυχώς, δηλαδή, που έγιναν χθες τα δημοσιεύματα και οι δημοσιογράφοι «έσωσαν» την τιμή και την υπόληψη της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, του Δ.Σ. Τριφυλίας και, βεβαίως, του προεδρείου του Δ.Σ. Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου