Απάντηση για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Απάντηση για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας στο φύλλο της Τρίτης 2/10, σελ. 3. με τίτλο «Εξηγήσεις για το διαγωνισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας», σας γνωρίζουμε:
«Η διαδικασία πρόσληψης λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού αποφασίστηκε με το Νόμο 4552/2018 (ΦΕΚ 95/τ.Α΄/1.6.2018). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (http://loipoepikouriko.moh.gov.gr/) να καταθέσουν την αίτησή τους, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Μέσω του ίδιου λογισμικού, με βάση τα τυπικά προσόντα του κάθε ενδιαφερομένου, εξάγονται οι πίνακες μοριοδότησης ανά ειδικότητα, όπως και οι λόγοι απόρριψης της κάθε αίτησης. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα προσφυγής στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Συνεπώς δεν υφίσταται θέμα μεροληψίας και επιλεκτικών επιλογών ή παρεμβάσεων όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας.
Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τις αιτούμενες θέσεις του νοσοκομείου και ειδικότερα από τις είκοσι (20) θέσεις νοσηλευτών/τριών (10 άτομα ΤΕ Νοσηλευτικής και 10 άτομα ΔΕ Βοηθών  Νοσηλευτικής) παραμένουν κενές οι 5 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και οι 2 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής), διότι ένας μεγάλος αριθμός των αιτηθέντων είχαν λανθασμένα στοιχεία ή παραλείψεις ή ελλείψεις στην υποβολή των δικαιολογητικών της αίτησής τους, όπως αναφέρονται με ακρίβεια για τον καθέναν στον πίνακα μοριοδότησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (http://www.dypede.gr).
Σας γνωρίζουμε δε ότι οι κενές θέσεις θα καλυφθούν άμεσα με νέες αιτήσεις ενδιαφερομένων με την ίδια διαδικασία».
Γεώργιος H. Μπέζος
Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας